Filmvilág blog

Online folytatódik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

2022. január 30. - filmvilág

 pushing_boundaries.jpg

Január 29-én, szombaton BIDF 2022 eseménysorozat záróestjén kihirdették a versenyprogram győzteseit, valamint a hírt, hogy a fesztivál ONLINE folytatódik január 30. és február 13. közötti két hétben.

A 8. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon harminckét alkotás szállt versenybe. Idén a szakmai díjakat nyolc kategóriában, a különdíjakat négy kategóriában hirdették ki.

A Bátor útkeresők szekció győztese Jonas Poher Rasmussen Menekülés (Flee) című alkotása, amely egyben a közönségdíjat is megkapta. A Bátor ellenállók kategóriában fődíjjal jutalmazták a Kitolt határok (Pushing Boundaries) című alkotást, Lesia Kordonets dokumentumfilmjét. A Bátor nők szekcióban a szakmai zsűri díját Celina Escher Menj tovább! (Fly So far) című filmje kapta. A Bátor álmodozók kategória győztese Ousmane Samassékou Az utolsó menedék (The Last Shelter) című alkotása lett.

A Bátor gyermekek versenyében különdíjat kapott A Vörös falak foglyai (Inside the Red Brick Wall) című doku, melynek alkotói a Hong Kong Documentary Filmmakers név mögé voltak kénytelenek rejtőzni.

A győztes filmek 2022. január 30-án, vasárnap egész nap megtekinthetőek a Mammut II. Cinema City termeiben. Részletek, időpontok az BIDF honlapján érhetők el.


ONLINE FOLYTATÓDIK A 8. BIDF

Január 30-tól február 13-ig Magyarország területén mindenki számára elérhetőek a 8. Budapest International Documentary Festival versenyfilmjei. Jegyinformációk a fesztivál honlapján, valamint a Facebook-  és Instagram-oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3516960714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása