Filmvilág blog

Film készül a magyar vízilabda aranykoráról

2021. szeptember 24. - filmvilág

4.jpg

Mozifilm készül a magyar férfi vízilabda-válogatott legsikeresebb éveiről. Az alkotásban az archív felvételek mellett soha nem látott beszélgetések és visszaemlékezések is helyet kapnak, így egészen új megközelítésben, a játékosok szemszögéből, személyes történetekkel kiegészítve ismerhetjük meg a történelminek számító sporteseményeket. A film Zákonyi S. Tamás rendező-producer vezetésével készül, akit szakértők és a válogatott tagjai is segítenek, hogy minél pontosabb képet kapjunk a sztárcsapat 1997 és 2008 közötti életéről.

Az archív felvételeket és friss beszélgetéseket tartalmazó mozi azt a tehetségre, csapatmunkára, alázatra és szeretetre épülő szellemiséget kívánja bemutatni, amivel a dr. Kemény Dénes vezette csapat tizenkét év alatt három olimpiai aranyat, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga és egy világkupa győzelmet szerzett. 329 hivatalos mérkőzésen 273 győzelem, 16 döntetlen és 40 vereség, mely elképesztő 85,41%-os fullasztó győzelmi dominanciát mutat.

A dokumentumfilm rendezője és producere Zákonyi S. Tamás, aki már több, mint 35 éve tevékenykedik a mozgóképes szakmában, a nevéhez fűződik többek között az Egerszegi Krisztinát bemutató dokumentumfilm, valamint a Steven Spielberg által rendezett München, a Szabadság szerelem és a BÚÉK, amelyeken producerként dolgozott. Az ő munkáját segíti Elek Ottó társrendező, dramaturg, Eckhardt Balázs társrendező és Babos Tamás operatőr. A filmes szakértők mellett Csurka Gergely újságíró, az Európai Úszó Szövetség (LEN) sajtófőnöke is aktív szerepet vállal a film elkészítésében, aki az elbeszélés szakmai pontosságáért és hitelességéért felel.

2.jpg

 „A nagyközönség számára közismert eredmények és sikerek mellett a csapaton belüli folyamatokat is szeretnénk bemutatni” – mondta Zákonyi S. Tamás a Danubius Hotel Heliában tartott sajtótájékoztatón. „Célunk, hogy új szemszögből, a játékosok élményein keresztül láttassuk a sporttörténelmi pillanatokat, a közös munkát és az érmek mögött rejlő rengeteg küzdelmet. Megtiszteltetés, hogy részt vehetek a legendás vízilabda válogatott legjobb éveinek feldolgozásában, ugyanakkor ez hatalmas felelősség is, hiszen egy ilyen történetet csak pontosan és hűen szabad visszaadni” – tette hozzá a rendező. 

„Remek érzés újra együtt dolgozni a csapattal, és felidézni a számomra kedves emlékeket, amik az archív felvételeknek és frissen készülő beszélgetéseknek köszönhetően a vásznon is megelevenednek majd” – mesélte Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki aktív szerepet vállal a film elkészítésében.

Az alkotást a Nemzeti Filmintézet (NFI) gyártáselőkészítési támogatásban részesítette, amely várhatóan 2022 decemberében a Fórum Hungary forgalmazásában kerül a mozikba.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2516698964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása