Filmvilág blog

Nagy költségvetésű huszáros kalandfilm készül

2021. május 08. - filmvilág

huszarok.jpg

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 1,6 milliárd forint gyártási támogatást szavazott meg a HADIK címmel készülő 1757-ben játszódó nagyszabású mozifilmnek, mely felidézi a magyar huszár virtust és Hadik András páratlanul merész katonai bravúrját, mely során maroknyi csapatával megsarcolta Berlint.

„Emléket állítani a magyar huszár virtusnak és természetesen Hadik András katonai bravúrjának. A virtusnak, amelyben a kalandra vágyó merészséget az erkölcsi tartás ötvözte nemessé. Ez volt a magyar huszár! Ez különböztette meg minden más katonától már a kezdetektől fogva és ez maradt a jellemzője évszázadokon keresztül. Olyan történelmi kalandfilmet szeretnénk készíteni a Hadikból, amelynek főhősét két erő kormányozza: a bátorság és a becsület. Sodró lendületű képekből áll össze a történet, a film ritmusát tekintve az egész egy hihetetlen vágta lesz. A történet alig hagy egy szusszanásnyi időt a szerelem, család, barátság, kötelesség és árulás érzelmes epizódjainak, aztán újra, mint a forgószél, tovább ragadja hőseit és a nézőt.” – összegzik vállalásukat a Hadik alkotói. A film főszerepét Trill Zsolt alakítja, a további szerepekben többek között László Zsolt, Hirtling István, Mucsi Zoltán és László Zoltán lesz látható. Erőt próbáló kihívások várják a szereplőgárdát, hiszen a hungarikumként jegyzett magyar huszárok világának megelevenítéséhez többek között a lovas tudás magas foka is szükséges. 

A Hadik rendezője Szikora János Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas, érdemes művész lesz, a stábhoz operatőrként csatlakozik Győri Márk, aki magyar filmeket követően több európai filmben is bizonyította tehetségét. A Hadik látványos, nagy statisztériát felvonultató lovas jelenetein Steve Dent angol akciórendező is dolgozni fog. 

A forgatás a tervek szerint ősszel kezdődik és a mozifilmet 2022 végén láthatják a nézők. A Hadik producere dr. Nagy Endre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8016526320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása