Filmvilág blog

Nézz bele az Édenbe!

2021. május 05. - filmvilág

eden_still_00086454.jpg

Május 27-én kerül mozikba a Friss levegő és a Pál Adrienn rendezőjének, Kocsis Ágnesnek az új filmje. Az Éden már 2018 nyarán leforgott, világpremierje pedig tavaly volt a Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon, de több mint egy évet kellett várni rá, hogy a nézők végre nagyvásznon láthassák a filmet.

A magyar-román-belga koprodukcióban készült mű különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. Környezetével nem érintkezhet, akár a legapróbb figyelmetlenség is a halálát okozhatja. Kizárólag öccsével és a rajta állandóan kísérletező orvosokkal van kapcsolata. Egy napon pszichiáter érkezik, hogy kiderítse, Éva betegsége valódi vagy csak a képzeletének szüleménye.

Kocsis Ágnes rendező kiemelte : „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.”

Évát az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Lana Barić, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható, illetve Bocskor Salló Lóránt, mint Éva öccse. További szereplők: Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili. Operatőr: Tóth Widamon Máté, társ-forgatókönyvírók: Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti.

Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült. Május 27-től látható a magyar mozikban, a gyártó forgalmazásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9116523176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása