Filmvilág blog

Jön a magyar filmek hétvégéje

2021. április 28. - filmvilág

bizalom_09.jpg

2021. április 30-án ünnepeljük a 120. évfordulóját annak, hogy elkészült az első megrendezett magyar film, A táncz. A Nemzeti Filmintézet kezdeményezésére a televíziók és a streaming szolgáltók is csatlakoztak a közös ünnepléshez, ennek köszönhetően 100-nál is több kiváló magyar filmet nézhetünk tévében és online. Itt a teljes műsorlista.

Az HBO GO dedikált, Magyar Film Napja válogatást tesz elérhetővé, a Cinego streaming szolgáltató a közelmúlt legnagyobb magyar fesztiválsikereit gyűjti össze az ünnepnapra. A Netflix a kínálatában elérhető több mint 40 magyar alkotással ünnepel. 

Ingyenesen­ elérhető lesz péntek reggeltől egész hétvégén 15 felújított magyar filmklasszikus a Nemzeti Filmintézet által indított streaming szolgáltatón, a Filmión. Az ünnepi kínálatban lesz többek között a HYPPOLIT, A LAKÁJ, a SZINDBÁD, az egyetemes filmművészetet megújító SZEGÉNYLEGÉNYEK, az Oscar-jelölt BIZALOM, az Oscar-díjas SAUL FIA és az 1984-es Los-Angeles-i animációs olimpián minden idők legjobb 50 alkotása közé választott FEHÉRLÓFIA.

120 ÉVES A MAGYAR FILM  

A jubileumi események és projektek bemutatására a Nemzeti Filmintézet egyedülálló honlapot indított, ahol többek között 120 év / 120 kép címmel érdekességek tekinthetők meg a Filmarchívum gazdag gyűjteményéből, megismerhetjük azt a 120 elveszett vagy csak töredékesen ránk maradt filmalkotást, melyeket a filmtörténészek a legjobban keresnek, továbbá a Nemzetközi Mozgóképes Hungarika Kutatási Programot, melynek célja a magyar és magyar vonatkozású filmtörténeti örökség felkutatása, hozzáférhetővé tétele és lehetőség szerinti hazahozatala.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7016515778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása