Filmvilág blog

Második körben a Második kör

2021. március 22. - filmvilág

masodik_kor_still_01.jpg

Bejutott a 45. Cleveland International Film Festival versenyprogramjába Holtai Gábor kisjátékfilmje, a Második kör. A nagy múltú filmfesztivál Oscar-kvalifikációs joggal rendelkezik, azaz a rövidfilm kategória nyertese felkerül majd arra a listára, amelyről a következő évi Oscar-jelölt kisfilmeket kiválasztják – így ez a cél most a 18 perces magyar rövidfilm számára is elérhető közelségbe került.

A Második kör egy olyan alternatív valóságban játszódik, amelyben a gyermekvállalást szigorú bürokratikus szabályok irányítják, és a szülőjelölteknek többfordulós alkalmassági vizsgán kell átesniük. Kinga (Lovas Rozi) és Zsolt (Molnár Áron) számára ez az utolsó esély, Kinga kezd kiesni a korban megfelelő jelöltek közül. A pár az első fordulót sikerrel vette, de a második körben nem várt nehézségekkel kell szembenézniük.

A film, amely a Médiatanács támogatásával a Magyar Média Mecenatúra Program keretében készült, és a premierje 2020 őszén a BuSho filmfesztiválon volt, nem először kelt nemzetközi érdeklődést: korábban már beválogatták a Varsói Filmfesztivál Shorts Special Selection programjába is.

 

Holtai Gábor rendező a kisfilmet rendszeres alkotótársaival készítette: a producer Fülöp Péter, a forgatókönyvet Veres Attila jegyzi, az operatőr Szőke Dániel, a vágó pedig Kovács Éva Vica volt. 

A Cleveland Filmfesztivál április 7-től 20-ig tart, és sok más nemzetközi filmes eseményhez hasonlóan idén az online térbe kényszerült – aminek előnye, hogy a világ minden tájáról részt lehet venni a virtuális vetítéseken, ahogy az eredményhirdetésen is. Nemcsak a kisfilm kategóriában szurkolhatunk magyar jelöltnek: ugyanis a nagyjátékfilmes versenyprogramba bejutott Horváth Lili filmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, mely Magyarország idei jelöltje volt a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra.

masodik_kor_poster_web_hun.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4316474088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása