Filmvilág blog

Új mozi nyílik Kőbánya-Kispesten az ország legnagyobb mozivásznával

2021. február 08. - filmvilág

kultik_koki_1.jpg

Az idén 10 éves KÖKI bevásárlóközpont egy több mint 100 fő befogadására alkalmas multiplex mozit nyit a KULTIK mozihálózat üzemeltetésében. A tulajdonos Adventum csoport, a plázával kapcsolatos egyik legnagyobb beruházása idén tavasszal veszi kezdetét és várhatóan 12-14 hónapig tart. A megnyitáskor a vendégeket 9 moziterem várja majd, ebből 3 VIP felszereltségű lesz. Az új mozi számos technikai újdonságot vonultat fel, többek között itt lesz az ország legnagyobb vetítővászna is.

Harasta Gábor, a KÖKI Bevásárlóközpont center menedzsere elmondta, hogy a járványhelyzet alakulásának függvényében a mozi megnyitását a jövő év elejére tervezik. A látványtervek elkészültek, a kivitelezés pedig hamarosan kezdetét veszi.

„Akik régóta hiányolták a mozit a KÖKI-ben, azokat kárpótolhatja, hogy a KULTIK KÖKI hazánkban egyedülálló színvonalú vetítőrendszerrel büszkélkedhet majd. Az összes vetítőterem Christie® lézeres fényforrást alkalmazó RealLaser™ 4K vetítővel, valamint speciális Vive Audio® hangrendszerrel lesz felszerelve."

kultik_koki_4.jpg

A legnagyobb teremben a Dolby ATMOS hangformátummal készített filmek is bemutathatóak lesznek. (Az ATMOSa a hagyományos hangrendszereknél tízszer több hangcsatornával működik.) "Újdonság lesz a D-Box VIP terem, ahol a nézők a filmmel együtt mozgó speciális székekben a mozizás új dimenzióját tapasztalhatják meg.” – mondta el Szabó Krisztián, a KULTIK ügyvezető igazgatója.

kultik_koki_3.jpg

A mozi alsó szintjén egy büfét, az emeleten pedig egy kávézót találnak majd a látogatók. A gyermekekre is gondoltak a tervezők, őket egy külön a számukra tervezett játszórészleggel várják majd. Az emeleten található összes terem akadálymentes lesz, és mindegyikben helyet kapnak páros fekvőszékek is. A fenntarthatóságra is komoly hangsúlyt fektet a KULTIK KÖKI: valódi zöld moziként működik majd, környezetbarát csomagolóanyagokat használva, felelősen működve, sok zöld felülettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr416419964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaDes 2021.02.08. 18:56:24

Több mint 100 fő? Nem elírás ez?
süti beállítások módosítása