Filmvilág blog

Balaton Brigád címmel fejleszt thrillersorozatot Enyedi Ildikó

2021. január 27. - filmvilág

balatonbrigade_final_brochure_pic.jpg

Idén hetedszerre rendezik meg a világ egyik legrangosabb sorozatterv-seregszemléjét, a Co-Pro Series Pitch című rendezvényt, a Berlinale alprogramja, a Series Days keretében. 

Az eseményre a világ minden tájáról több száz tervet neveznek minden évben, ezek közül a Berlinale kurátorai tízet válogatnak ki, melynek alkotói gondosan szelektált szakmai közönség előtt rövid prezentáció, „pitch” keretében mutathatják be projektjüket. A cél, hogy nemzetközi partnerekre, ko-producerekre, forgalmazókra, csatornákra találjanak a sorozataik megvalósításához. 

Idén először egy magyar sorozatterv is bekerült a programba. A Balaton Brigád című sorozat producere Krigler Gábor, vezető rendezője pedig az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó. A hazai gyártócég a budapesti Joyrider

A Balaton Brigád egy különös hangulatú, történelmi thriller, mely a magyar tengernél játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel. 

A német és magyar nyelvű, nyolcrészesre tervezett széria írói Krigler Gábor mellett Lovas Balázs és Lengyel Balázs. A járványhelyzet miatt az idei pitch-t online rendezik meg március 2-án. Az alkotók nemzetközi csatornát, német koproducert és forgalmazót keresnek a tervhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9316405408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása