Filmvilág blog

Podcast: Borat vs. Amerika

2020. november 03. - filmvilág

borat2d.JPG

Mindenki a Borat 2. részéről beszél(t), és mi sem tudtuk megállni. Új adásunkból kiderül, feminista lett-e a kazah nép büszkesége, van-e Cohenéknek morális felelősségük, és vállaltan propagandafilmet készítettek-e. Utána még beszélünk egy másik Cohenhez (is) köthető filmről, Aaron Sorkin netflixes tárgyalótermi drámájáról (A chicagói 7-ek tárgyalása.) + ajánlunk 3 horrorfilmet röviden.

Menetrend:

00:00 - Borat 2
45:20 - A chicagói 7-ek tárgyalása
55:05 - Utólagos halloweeni horrorajánló


Közreműködők: Orosdy Dániel, Huber Zoltán, Baski Sándor 

A podcast epizódjai minden fontosabb podcast applikációban elérhetőek, de a Spotify-on, az Anchoron és az iTuneson is fel lehet ránk iratkozni. (Ugyanitt köszönettel várjuk a szöveges értékeléseket.) Az adás korlátozott ideig innen le is tölthető

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6916270498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2020.11.04. 11:32:35

Vicces, de nem érdemes komolyan venni.

Arcade Macho 2020.11.04. 16:10:34

orultem volna, ha lett volna benne par olyan klise ami a demokratakat szivatja, igy tulzottan ellenszenves

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.05. 08:57:49

@Orosdy Dániel:

A film mondanivaló nagyjából összefoglalható 3 pontban:
- a nyugati világon kívül butaság, nyomor, elmaradottság, hülyeség van lépten nyomon,
- még a nyugati világ is tele idiótákkal,
- minden a zsidók körül forog: a világ vagy nyíltan antiszemita vagy rejtve.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2020.11.06. 00:10:04

@MAXVAL birсaman közíró:

- Egyik állítás sem igazolja, hogy a film szar lenne.
- Mindegyik állítás erősen megkérdőjelezhető.
- Vannak filmek, amikben zéró mondanivaló van, mégis remekművek.
Tőlem amúgy a bevett keretek között azt kommentelsz, amit akarsz, de ez a szarozás nem hiányzik, pláne indoklás nélkül. (Az utólagos indoklás milyenségéről fentebb nyilatkoztam.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.06. 09:15:29

@Orosdy Dániel:

Ez egy humoros film, viszont alig lehet nevetni rajta.

Nem kritizál semmit, csak úgy általában, zagyva módon.

Rossz a színészi játék, a forgatókönyv.

Mi mást mondjak?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.06. 12:59:16

@Orosdy Dániel:

Alapvetően politikai okokból éljenzik a filmet, ennyi az egész, mivel beleáll tökéletesen a liberális narratívába.

Ez a Cohen gyerek alapból nem humoros, ez a fő gond vele. Az egész Borat egyetlen humoros alkotása az álkazah himnusz.

Baltasar Bustos 2020.11.06. 17:34:42

Azért az vicces volt, hogy OD a Diktátorhoz hasonlította ezt. Mind minőségben, mind történelmi kontextusban elképesztő párhuzam. Vagy: valóban Trump=Hitler, ezért teljesen érthető, hogy a humorherold Cohen csak a republikánusok ostoba részét osztja? Leginkább a rohadtul könnyű célpont redneckeket, akikből egy random értelmes, tanult ember is bármikor hülyét tudna csinálni. A South Park ebben mindig szimpatikusabb volt, nyilván full liberális figura mindkét alkotó, de azért osztották mindkét "oldal" hülyeségeit és hülyéit derekasan. Én nagyon bírom a Filmvilág podcastet, de sajnálatosan egy buborékban élnek az alkotók, a kivételt Huber Zoltán jelenti, tőle hallottam egyedül olyan véleményeket, amelyek kilógnak ebből a fekete-fehér világképből. Komolyan, nem tudnátok röhögni azon, hogy Cohen csinált egy politikai pamfletet, aminek a végén feminista lesz a karakter?

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2020.11.07. 19:13:43

@Baltasar Bustos: Te valami nagyon durva cuccon pöröghetsz... A Diktárorhoz (mármint Chaplin filmjéhez) azért lehet és érdemes hasonlítani a Borat 2.-t, mert mindkettő aktuálpolitikával foglalkozott/-zik, ezt boncolgattuk az adásban is, a minőséget direkt kiemeltem, hogy finoman szólva eltérő, a történelmi kontextus pedig abszolút nem úgy került elő, hogy Trump=Hitler. Az volt a téma, hogy X alkotó adott helyzetben úgy érzi, hogy meg kell szólalnia egy filmalkotással, ezt tárgyaltuk ki, a többi a te rémképed. A politikáról olyan értelemben nem is nagyon beszélgettünk, hogy "republikánusok kontra demokraták", egyik ilyen, másik olyan, konkrét emberek kerültek szóba (pl. hogy Giuliani hülye, ami pártállástól független körülmény), illetve jelenségek, a redneckeket pedig még én védtem, hogy milyen rendesek... Nyilván váratlanul fog érni téged ez a vallomás, de egyikünk sem politikai állásfoglalásnak szánta ezt a podcastot, nem is érdemes ilyen paraméterek mentén értelmezni. (Amúgy az én "fekete-fehér buborékomba" belefért pl. David Zucker vállaltan republikánus Michael Moore-paródiája, szívesen nevettem volna a demokratákon, arról nem tehetek, hogy az Amerikai ének feleannyira se vicces, mint a Borat 2., és akkor a Zucker-életmű csúcspontjait még szóba se hoztam.)
süti beállítások módosítása