Filmvilág blog

Petícióval egy Fehér György-kötetért

2020. október 20. - filmvilág

fehergyorgy.jpg

Fehér György (1939-2002) operatőr-rendező – a III. Richárd (1973), a Szürkület (1987-90) és a Szenvedély (1995-98) rendezője – a magyar filmművészet meghatározó személyisége volt, mégsem jelent meg róla kötet.

A Francia Új Hullám Filmművészeti SzakkönyvkiadóArcok iskolája - Találkozás(ok) Fehér György operatőr-rendezővel munkacímen – több mint egy évtizede dolgozik egy kötet előkészítésén.

A könyv gerincét Fehér György fellelt filmtervei, vázlatai és interjúi alkotnák, s csak másodsorban a róla szóló visszaemlékezések, értékelések és műelemzések. A kötet fő célja a Fehér életművéhez kapcsolódó dokumentumok összegyűjtése és archiválása. A filmek, werkfilmek és töredékek megtekintése mellett jónéhány Fehér György-interjú, feljegyzés és levél elolvasása után rá lehet majd jönni arra, hogy összességében nézve az életműve teljességgel koherens egységet képez, melyben minden egyes apró részlet, terv és próbálkozás ugyanazon célt szolgálta – írja a kiadó a kötet megjelentetését támogató petíciós oldalon.

Pentelényi László, a kiadó vezetője azt kéri, aki egyetért a kötet szükségességével, esetleg szívesen támogatná majd a megjelenését és/vagy minden bizonnyal megvásárolná azt, az írja alá a petíciót, hogy felmérhessék a könyv iránti piaci igényeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9816247910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása