Filmvilág blog

Szarajevóban versenyez Baranyi Benő filmje

2020. július 26. - filmvilág

anja_major_erik2.jpg

Baranyi Benő rendező és Dobray Máté operatőr Anja című diplomamunkája versenybe került a diákszekcióban a 26. Szarajevói Filmfesztiválon.

A kisjátékfilm főszereplője Levente, a fiatal orvostanhallgató, aki egy vidéki kórház szülészetén tölti szakmai gyakorlatát. Az egyik frissen szült roma nő esete kapcsán meginog bizalma tanára, Kovács professzor iránt. A film megtörtént eset alapján készült.

A Szarajevói Filmfesztivál Európa egyik legnagyobb filmes megmérettetése, mely Oscar-kvalifikáló státusszal is rendelkezik, így a győztes kisfilmek az Amerikai Filmakadémia díjának jelöltjei közé is bekerülhetnek. Idén 4 versenyszekcióban (nagyjátékfilm, dokumentumfilm, rövid- és diákfilm) összesen 49 film versenyez a Szarajevó Szíve díjakért augusztus 14 és 21 között. A vetítéseken 29 világ, 6 nemzetközi, 2 európai, 11 régiós és egy bosznia-hercegovinai premierre kerül sor. A rendezvényt a szervezők a vírushelyzetre tekintettel különös óvintézkedések mellett, de a hagyományos formájában tartják meg.

anja_jakab_klaudia.jpg

A film írója és rendezője Baranyi Benő, társírói Gönye László és Kungl Zsigmond, operatőre Dobray Máté, vágója Kis André, zeneszerzője Hodován Milán, producerei Pék Csaba és Bosnyák Miklós voltak. A főbb szerepekben Major Erik, Jakab Klaudia, Kovács Frigyes, Oláhné Vidák Jolán és Pápai Rómeó látható.

Baranyi Benő 2017 és 2019 között tanult Gothár Péter és Schwechtje Mihály Filmrendező MA osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A kiváló munkáival számos díjat elnyert fiatal alkotó idén nagyjátékfilm gyártási támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában, így hamarosan megrendezheti első nagyjátékfilmjét, a Zanox - kockázatok és mellékhatások című kisrealista sci-fit a Salamandra Film gyártásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr316078010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luczerna 2020.08.04. 00:52:26

Még további 3 magyar film is bejutott, amelyeket nem említettetek!
(2 a dokumentum es egy diákfilmes versenybe)

Oláh Judit - Visszatérés Epipóba / Return to Epipo-ba
Haragonics Sári - Dér Asia Her Mothers / Anyáim története
Darabos - Éva Bye Little Block / Pá kis Panelom!

Luczerna 2020.08.04. 00:54:30

Még további 3 magyar film is bejutott, amelyeket nem említettetek!
(2 a dokumentum es egy a diákfilmes versenyprogramba)

Oláh Judit - Visszatérés Epipóba / Return to Epipo-ba
Haragonics Sári - Dér Asia Her Mothers / Anyáim története
Darabos Éva - Bye Little Block! / Pá kis Panelom!
süti beállítások módosítása