Filmvilág blog

Szeptemberben a Balatonnál filmpiknikezhetünk

2020. július 14. - filmvilág

filmpiknik.jpgSzeptember 3-5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti majd meg a közönség. Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn lesz látható a tavalyi filmtermés legjava. A Veszprém-Balaton Filmpiknik kínálatát zenei és gasztroprogramok, valamint szakmai programok és közönségtalálkozók színesítik majd. 

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló új filmes esemény a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből születik meg. A Veszprém-Balaton Filmpiknik azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, európai láthatósága növekedjen. „A filmes szakma a 90-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést” – mondták Can Togay János, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója és Muszatics Péter, a Filmpiknik művészeti igazgatója.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik társrendezvénye a Könyv-Bor-Jazz, melynek keretében Balatonfüreden három napig egymást váltják az író-olvasótalálkozók, a tárlatvezetéssel egybekötött borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában rendezett jazzkoncertek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7716005178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása