Filmvilág blog

Elindult a Budapest Kertmozi

2020. július 04. - filmvilág

kertmozi.jpg

A Budapest Film Zrt. kültéri vetítéssorozatot indított Budapest számos pontján. A megmozdulás elsődleges célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése.

A kezdeményezéshez számos budapesti kerület, társszervezet csatlakozott: ilyenek a VI. és a VIII.  kerületi önkormányzatok, valamint az Eötvös 10 Közösségi és kulturális színtér, akiknek köszönhetően péntekenként a VIII. kerületi Teleki téren, szombatonként pedig a VI. kerületi Hunyadi téren várják a mozizni vágyókat ingyenes vetítéssel. A szervezők célja, hogy a Budapest Kertmozi idővel hagyományteremtő, egyfajta ernyőszervezetté nője ki magát; ebben máris számos partner jelezte együttműködési szándékát, így a helyszínek és események száma a közeljövőben növekszik majd. A Budapest Film mozijaihoz hasonlatosan, az egyes helyszínek egyedi karaktert kapnak, amelyet főként a látogatók igényeire szabott filmkínálat határoz meg. 

Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. Vezérigazgatója így nyilatkozott: „A kertmoziban minden benne van, ami miatt jó dolog budapestinek lenni: a minőségi filmélmények sokasága, az évszázados mozikultúránk, maga a közösség, amely ezt életben tartja, a városunk páratlan szépsége, és persze az a szabadság is, hogy a köztereinket, parkjainkat bármikor művészeti helyszínné, jelen esetben például filmszínházzá avathatjuk a magunk örömére. A Budapest Kertmozi ezért sokkal több, mint nyári vetítések sorozata: közösen létrehozott, tagadhatatlan bizonyítéka is annak, hogy a budapestiek mennyire szeretik a filmeket és a várost, ahol élnek. “

budapest_kertmozi.jpgTeleki téri kertmozi

Józsefváros szívében, a Teleki téren a helyi önkormányzattal együttműködve július 3-tól, péntekenként látogatható a Budapest Film kertmozija. A családoknak a Kis kedvencek titkos életét, a humort kedvelőknek a Zoolandert és Jim Carrey Truman show-ját ajánlják a szervezők, de Steven Spielberg korai rendezését, A cápát, a Ridley Scott-féle Galdiátort, a Szerelmes Shakespeare-t, a Top Gunt és A nagy dobást is vetítik.

Hunyadi téri kertmozi

A hangulatos terézvárosi zöld téren a Budapest Film a helyi önkormányzattal, valamint az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérrel együttműködve július 4-től, szombatonként heti rendszerességgel vetít a kerület lakosainak szerzői filmeket. Műsorra kerül két kortárs magyar film, a Rossz versek és a Ruben Brandt, a gyűjtő. Egy-egy utazás történetét mutatja be az Oscar-díjas Zöld könyv – Útmutató az élethez, az Időről időre és az Út a vadonba, de az angol Férfiak fecskében és a Benjamin Button különös élete is vászonra kerül. A Hunyadi téren Quentin Tarantino (Becstelen Brigantyk) mellett megfér Jim Jarmusch (Paterson) is.

Az első kerületi Virág Benedek házban jövő héttől főként kultfilmek és közönségbarát szerzői filmek várhatók.

További információ a Budapest Kertmozi honlapján (www.bpkertmozi.hu) és Facebook-oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6415981534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása