Filmvilág blog

A cannes-i filmfesztivál idén elmarad, de azért beválogattak egy magyar vizsgafilmet a programjába

2020. július 02. - filmvilág

agape.jpg

Nyilvánosságra hozták a cannes-i fesztivál teljes filmválogatását a szervezők. (A világ első számú filmfesztiválját
idén valójában nem tarthatták meg a szervezők, de a cannes-i válogatás filmjeit későbbi fesztiválokan világszerte
bemutatják.) A filmes egyetemeken készült alkotások legjobbjait összegyűjtő Cinéfondation programba beválasztották Beleznai Márk, a METU végzősének másodéves vizsgafilmjét. A 16 perces Agapé című rövidfilm Gryllus Dorka és Kenéz Ágoston főszereplésével készült, operatőre Barna Máté, vágója Kőváry Dániel, zeneszerzője Obbágy Máté volt. 

A kis költségvetéssel készült rövidfilm szűkre szabott képekkel és portrészerű beállításokkal mutatja meg egy majdnem hétköznapi kapcsolat kialakulását – ahogy az a főszereplők arcán lejátszódik. Kornél, a tizenéves filmőrült és Hanna, a kissé elvarázsolt negyvenes egyedülálló nő találkoznak. Aztán pár nap múlva találkoznak még egyszer, és lassan ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint gondolták. A két, elsőre eltérő személyiség között hasonló múltbeli élményeik miatt – vagy éppen azok ellenére – egy valószínűtlen viszony alakul ki. 

Az Agapé forgatókönyvét is jegyző Beleznai Márk idén diplomázik a METU Mozgókép és média szakirányán, diplomafilmjét készíti elő, és hétvégenként a főváros legkisebb mozijában, a Cirko-Gejzírben dolgozik, ahol ő a mozigépész. Szeptemberben az Agapé látható lesz a budapesti Friss Hús rövidfilmfesztivál versenyprogramjában. 

A vizsga- és diplomafilmeket bemutató rangos Cinéfondation programban korábban Mundruczó Kornél, Kocsis Ágnes, Szimler Bálint, Kárpáti György Mór, Andrasev Nadja, Szentpéteri Áron és Moldovai Katalin korai alkotásai szerepeltek.

agape_plakat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7715979366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása