Filmvilág blog

Folytatódik a kommunista kémthriller

2020. július 02. - filmvilág

vizsga.jpg

A vizsga című nagysikerű film bemutatója után 10 évvel, 2021-ben visszatér a mozikba tartótisztként Nagy Zsolt, a mentoraként Kulka János, a kettős játékot űző titokzatos szeretőként Hámori Gabriella és az ávós vizsgabiztosként Scherer Péter.

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma címmel készülő folytatásra. A 43 napos forgatás augusztus végén kezdődik. 

A vizsga folytatásában a hidegháborús hatvanas években a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. A vizsgában megismert karakterek mind visszatérnek, a forgatókönyvet ezúttal is Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ) írta. A producer Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ), a rendező Fazakas Péter (Árulók, Szabadság különjárat), az operatőr Nagy András (Örök tél, Félvilág). 

„Minden forgatókönyvemet szeretem, de A vizsgát különösen. Örülök, hogy rajtam kívül még ilyen sokan szeretik ezt a mesterien játszott, fordulatos kémfilmet. Tíz év telt el A vizsga forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem is és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgának, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete” - nyilatkozta Köbli Norbert. 

Fazakas Péter rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak az 1948-ban játszódó Árulók és az 56-os Szabadság - Különjárat után A játszma lesz a harmadik közös alkotása és egyben az első közös mozifilmje.

A játszma a Film Postive gyártásában készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2115979386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása