Filmvilág blog

Podcast: Scorsese vs. Marvel

2019. november 02. - filmvilág

infinity.jpg
A Marvel vajon mi? Martin Scorsese-t megkérdezték, válaszolt (szerinte nem igazi mozi, inkább csak mozgóképes vidámpark), Francis Ford Coppola rákontrázott, majd sorra szólaltak meg a Marvel házi rendezői és színészei. Új adásunkban mi is a Marvel-jelenséggel foglalkozunk, külön kitérve arra, hogy: 

  • tényleg annyira példa nélküli és káros a Marvel dominanciája,
  • mi a különbség a "film" és a "mozi" között,
  • minek köszönhető a szuperhősfilmek népszerűsége,
  • mi Scorsese és Coppola valódi problémája,
  • meddig tartható még fent a Marvel-model,
  • és miért nincs szex a Bosszúállókban?

Közreműködők: Huber Zoltán, Baski Sándor és a Geekz főszerkesztője, Rusznyák Csaba 

Kapcsolódó podcast: A Marvel-vonaton nincsen fék?

A podcast epizódjai minden fontosabb podcast applikációban elérhetőek, de a Spotify-on, az Audiomackon és az iTuneson is fel lehet ránk iratkozni. (Ugyanitt köszönettel várjuk a szöveges értékeléseket.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1215276764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jager_ 2019.11.04. 08:39:23

A "mozgóképes vidámpark" a legpontosabb meghatározás a Marvel-filmekről.

Echo73 2019.11.04. 12:59:12

Szerintem a moziélmény a történetmesélésről szól. Amikor megnézek egy Cinema Paradiso-t, vagy a Gyűrűk Urát mindkettőben történetet fogadok be, izgulok, meglepődök, sírok, nevetek stb. Az miatt, hogy az egyik ezt nem beszélő állatokkal, tündérekkel beszéli el, hanem valós emberi szereplőkkel, a történet maga az ami megragad (vagy nem). No igen, vannak sztori nélküli agyatlan látványorgiák, amik sok pénzt hoznak, élményt meg keveset, de ettől nem nevezném azokat szemétnek, értéktelennek. Scorsese mesternek szerintem savanyú a szőlő, meg lapos a pénztárca. Szeretné ha az emberek agyában nem egy lapon jelenne meg a szórakoztatás más aspektusával operáló filmek. Nevezze másnak, különbözőnek, más jellegűnek a saját filmjeit, de ne kutyázza a mások által mesterfokra emelt szórakoztatás termékeit. Csak azért mert sokan megnézik. Ez a nézők lenézése, megítélése, és nagyon rossz üzenet a rendezőtől.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2019.11.04. 19:20:24

Ha úgy vesszük filmek ezek, csak épp borzasztó sekélyesek, felszínesek. Megnézed és már nem is emlékszel mit láttál, csak valami rémlik hogy kurvasok robbanás meg tűz volt meg minden pillanatban majdnem mindenki meghalt de aztán mégsem. Ugyanolyan gügye fasságok mint a színes képesújságok, amelyekből az ötletet merítették. Bugyuta, lapos, igénytelen tömegszarság bunkóknak. Nem kell nézni, de ha valakinek ezek a szarok kellenek akkor hajrá. Bunkóból úgyis mindig több van mint valóban értelmes és tisztán látó emberből. Ki kell szolgálni a csürhét. Ennyi.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.11.05. 15:11:57

Ennyi erővel Scorsese is ugyanazt adja el újracsomagolva: mindig De Niro a bukásra kárhoztatott maffiózó, DiCaprio meg mindig a jóképű, tragikus hős... Láttuk már ezerszer, májsztró, tessék újat mutatni!

huleaks4 2019.11.05. 19:29:45

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: meg jó hogy te olyan kívételesen igényes vagy.

Király András 2019.11.05. 22:51:57

@Szingularitás.: Bocs de az egész hollywood-i filmgyártás egy nagy vidámpark ahol a legfontosabb mindig is a minél nagyobb bevétel volt...

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2019.11.05. 22:57:29

@-Szűcs Gyula-: Ezt a poént elsütöttem én is a podcastban, lebuktál, hogy nem hallgattad meg :(

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.11.06. 02:16:53

@Baski Sándor: Hupszi... Pótolom! Még azokat a Filmvilág-podcasteket is meghallgatom, amiben általam sosem látott norvég és/vagy iráni művészfilmekről van szó! ;)
süti beállítások módosítása