Filmvilág blog

Ez az 5 cannes-i film már biztosan eljut a magyar mozikba

2019. május 24. - filmvilág

A 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál lezárása előtt jelentette be a Mozinet, hogy a versenyprogramból több filmet is bemutat majd a hazai mozikban. A lista:

ÉLŐSKÖDŐK (Parasite / Gisaengchung)
A dél-korai Bong Joon-ho (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába, hogy leforgassa a tőle megszokott hangvételű, semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjátékot, az Élősködőket. A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

parasite.jpeg

PORTRAIT OF A LADY ON FIRE (Portrait de la jeune fille en feu)
A kései XVIII. századi Franciaországban játszódó szerelmi történet az egyik legpozitívabb kritikai visszhangot kiváltó film az egész fesztiválon. A legfontosabb szakmai lapok egyöntetű lelkesedéssel fogadták a festőnő és a portréjának alanya között kibontakozó tiltott szerelmet, a legtöbben egyenesen mesterműként tekintenek rá. Főszereplők: Adèle Haenel és Noémie Merlant, a rendező Céline Sciamma (Csajkor).

portrait_de_la_jeune_fille_en_feu.jpeg

THE TRAITOR (Il traditore)
Marco Bellocchio harminc évet átölelő, klasszikus olasz gengszterfilmet forgatott a Cosa Nostra felemelkedéséről és bukásáról. A megtörtént eseményeken alapuló film Tommaso Buscetta életét mutatja be, aki elsőként vallott a legelitebb köröket is behálózó bűnszövetkezetről, saját és családja életét is veszélybe sodorva ezzel.

THE WHISTLERS (Gomera)
A román új hullám egyik legfontosabb alkotójaként számon tartott Corneliu Porumboiu egyszerre vicces és feszült bűnügyi filmmel tért vissza a versenyprogramba. A film hősei, köztük egy korrupt zsaru (Vlad Ivanov - Napszállta) ősi füttynyelvet tanulnak meg, hogy egymással kommunikálhassanak egy olyan világban, ahol mindent és mindenkit könnyedén le lehet hallgatni. Az egymásban sem bízó szövetségesek célja olyan elrejtett pénz megtalálása, amiért sokan akár ölnének is.


Un Certain Regard program:

MEDVEVILÁG SZICÍLIÁBAN (The Bears' Famous Invasion of Sicily / La famosa invasione degli orsi in Sicilia)
Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek. A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8414857156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása