Filmvilág blog

Amerikai turnén a magyar film

2018. október 16. - filmvilág

torokferenc_traverse_city_film_festival.jpg

Csúcsokat dönt Amerikában az 1945 - a jegybevétel majdnem 1 millió dollárnál tart, a filmkritikákat összesítő Rotten Tomatoes nevű weboldalon az 1945 értékelése 97 százalékon áll. Az elmúlt 18 hónapban Amerikában bemutatott filmek közül Török Ferenc alkotása az 5 legjobbra értékelt film között van. A bostoni West Newton Cinemában a magyar alkotás már 42 hete műsoron van, ami szintén kiemelkedő eredmény.

A Filmalap értékesítési részlege, a HNFF World Sales az 1945 című filmet világszerte már több mint 40 területen értéskesítette helyi forgalmazóknak, nemrég az argentin mozikban mutatták be, és október 12-től az Egyesült Királyságban is műsoron van a film. 

A Filmalap tíz újonnan restaurált magyar filmklasszikus forgalmazási jogait értékesítette Észak-Amerikára, a filmeket a Kino Lorber vásárolta meg. A megállapodásnak köszönhetően Enyedi Ildikó, Jancsó Miklós és Szabó István felejthetetlen alkotásai teljeskörűen felújítva térhetnek vissza az amerikai mozivásznakra és képernyőkre. 

A HNFF World Sales a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette. Az Oscar- és Golden Globe díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott SPC forgalmazta a Saul fiát, és hamarosan a Napszálltát is ők mutatják be Amerikában. A Napszálltá-t már a velencei világpremier előtt több mint 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte. 

Fotó: Michael Moore díjazta Török Ferenc alkotását augusztusban © 2018 Traverse City Film Festival

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2514304605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása