Filmvilág blog

Ősztől forog az új Szabó István-film

2018. augusztus 02. - filmvilág

szaboistvan.jpg

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 561,8 millió forint támogatást szavazott meg a Zárójelentés címmel készülő alkotásnak, a forgatás szeptember elején kezdődik.

Szabó István készülő filmjéről: „A főhős orvosprofesszor, akit számára váratlanul nyugdíjaznak, lemegy szülőfalujába körorvosnak. Energiája, érzelmi és társadalmi konfliktusok során segíti, hogy megtalálja fiatalkori önmagát. Ebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa, akivel sorsuk azonossá válik.”

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila. Szabó István és Sándor Pál is több mint hat évtizede alkot filmeket, „párhuzamos” pályafutásuk most először fut össze, először dolgoznak együtt a Zárójelentés című filmen.

A Zárójelentés operatőre Szabó István állandó alkotótársa Koltai Lajos lesz, a film bemutatója 2019 második felében várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6414148915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása