Filmvilág blog

Előzetes - Arany Leopádért versenyez a Tegnap

2018. augusztus 01. - filmvilág

tegnap.jpg

Ma indul a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál, ahol Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmje az Arany Leopádért versenyezhet. 

A Marokkóban forgatott napsütéses film noir felvételeikor az alkotók a természetességre törekedtek. „A műfaj miatt és egy ilyen közegben adnák magukat a vizuális klisék, a romanticizálás, de abban biztos voltam, hogy ezt nem akarom, hogy se teve nem lesz a filmben, se narancssárga dűnék a naplementében. Semmi nincs az árnyékban, semmi nincs a sötétben, minden kint van a tűző napon. A rejtély nem valamilyen külső entitásból fakad, hanem magából a főhősből. Nem a hosszú árnyakban és a sötét sarkokban kell keresni a megoldást, hanem abban, ahogy a megbízhatatlan elbeszélőnkön keresztül megismerjük ezt a történetet ” – emelte ki a rendező, Kenyeres Bálint.

A történet szerint Victor Ganz, az ötvenes éveiben járó sikeres svájci üzletember egy nap nyugtalanító híreket kap cégének észak-afrikai építkezéséről, így azonnal a helyszínre siet, hogy kezébe vegye az irányítást. Odaérve azonban szembesül régen eltetemetett emlékeivel. Miniszteri találkozók, hamis információk, egy rejtélyesen eltűnt múltbéli szerelem felbukkanása, majd nyomozás a lány után, s közben alámerülés a helyi alvilágba:  Victor Ganzot küldetése rejtélyek labirintusába vezeti, ahol múlt és jelen végzetesen összefonódik. A film főszereplője a román Vlad Ivanov, a főbb szerepekben Jacques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, Johanna Ter Steege és Toulou Kiki láthatók. 

A Filmalap támogatásával készült Tegnap a magyar Mirage Film, a magyar Travisss Film, a francia Films de l’Aprés-Midi, a holland Rotterdam Films, a német One Two Films, a svéd Chimney Pot és a Film i Väst, és a marokkói La Prod koprodukciója. Magyarországi forgalmazója a MITTE Communications. A Tegnap várhatóan szeptember elejétől látható a magyarországi mozikban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5214155251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása