Filmvilág blog

Bud Spencer emlékvetítés és koncert a Pólus Moziban – Nyerj rá jegyet!

2018. június 12. - filmvilág

bud-spencer-emlekprogram-cover-grafika_preview.jpeg

Június végén lesz második éve, hogy nincs köztünk Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer, aki önálló és Terence Hillel közös filmjeivel örökre beírta magát rajongók millióinak szívébe. Az évforduló alkalmából június 15-én emlékprogramot rendeznek a XV. kerületi Pólus Moziban, ahol egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.

A 87. életévében, családja körében, békében eltávozott legenda élete során számos emlékezetes filmszerepet alakított, bár önmagára mindig is inkább úszóként és vízilabdázóként volt büszke. Színészi pályafutása a '60-as években indult be igazán, miután 38 évesen abbahagyta a hivatásos sportot, amiben komoly sikereket ért el: húszas éveiben években kétszer is olimpiai elődöntős volt gyorsúszásban, később az EB-győztes olasz vízilabda-válogatott tagja volt. Színészi pályája során közel nyolcvan produkcióban szerepelt, közülük 19-ben elmaradhatatlan társával, Terence Hillel (polgári nevén Mario Girotti).

A közelgő évforduló és Bud Spencer-Terence Hill legendás kettőse előtt tisztelegve június 15-én pénteken emlékprogramot rendeznek a budapesti Pólus Mozi legnagyobb termében. 18 órától egyszeri alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című filmet, digitálisan felújított kópiáról, Bujtor István és Újréti László elmaradhatatlan szinkronhangjával. A vetítés után Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar ad háttérvetítéssel színesített élőkoncertet. A négytagú formáció kizárólag névadói filmjeinek zenéit játssza az eredeti hangzást és zenei szerkezetet követve, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló koncertműsor lefedi a két színész teljes életművét, minden korszak legismertebb dalaiból válogatva.

A programra jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján. Esemény a Facebookon.

A június 15-i emlékprogramra a forgalmazó jóvoltából kisorsolunk 5 db. páros jegyet. Ha szeretnél részt venni a vetítésen, írd meg kedvenc Spencer-Hill filmed címét a blog.filmvilag@gmail.com címre. Sorsolás: csütörtök délben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5514043734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása