Filmvilág blog

Sorsfordító - Kisfilm az akadálymentes társadalomról

2018. április 02. - filmvilág

Április 2. az autizmus világnapja, ebből az alkalomból osztjuk meg, Dicső Dániel Sorsfordító című kisfilmjét, amely a gyerekközösségek érzékenyítésének céljából született meg, hogy könnyebben megértsék és elfogadják autista kortársaikat.

A filmben egy autista és egy mozgássérült kisfiú fiktív történetén keresztül szembesülhetünk a tizenéves autista fiú, Jancsi sajátos világával, elfogadás iránti vágyával és iskolai közösségével.

Az Autisták Országos Szövetsége támogatásával a bemutató az Autizmus Világnap 2016 programsorozat részeként valósulhatott meg. 2017. áprilisától a Suli-Mozi programban is kérhető a vetítése szemléletformáló programokhoz. 2017. októberében bekerült a III. Magyar Speciális Független Filmszemle versenyprogramjába, amelyen az „Együtt Közösségi Nagydíjat” szavazta meg az alkotásnak a zsűri.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7613753850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása