Filmvilág blog

Kis Sanghaj Budapesten – Filmklub a Nyitott Műhelyben

2017. november 09. - filmvilág

shanghai.jpg

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban 2017. szeptember 21. – 2018. április 8. között látható Sanghay – Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között című kiállításhoz kapcsolódva, a Nyitott Műhely és a Hopp Múzeum havi rendszerességgel jelentkező filmklubot indított. 

„…Sanghaj sok filmest megérintett. Volt, aki álmait és vízióit vetítette a titokzatos, világok határán fekvő kikötővárosba. Volt, aki krimi, volt, aki kemény háborús történet, volt, aki kémfilm, volt, aki erotikus szerelmi románc helyszínévé tette a sokszínű és kiismerhetetlen metropoliszt. Orson Wellestől Ang Lee-ig, Steven Spielbergtől Josef von Sternbergig filmek tucatjai készültek, melyekben az egyik főszereplő maga a város – amelynek utcái és épületei sokszor egy hollywoodi vagy európai stúdióban épültek fel. A filmsorozat az egyszerre képzeletbeli és valós Sanghaj filmes képének megrajzolását tűzte ki célul – természetesen a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül…” (Muszatics Péter, író, filmtörténész, a sorozat szerkesztője) 

Helyszín: Nyitott Műhely, Budapest, Ráth György u. 4.
Belépődíj: 900 Ft
A filmeket kötetlen beszélgetés követi.

A program

2017. november 24. – STEVEN SPIELBERG: A Nap birodalma (Empire of the Sun), 1987
Meghívott előadó: Kolozsi László filmkritikus

2017. december 15. – ANG LEE: Ellenséges vágyak (Lust, Caution), 2007
Meghívott előadó: Csákvári Géza filmkritikus

2018. január 19. – JOSEF VON STERNBERG: Sanghaj expressz (Shanghai Express, 1932)

2018. február 23. – HOU HSIAO-HSIEN: Sanghaj virágai (Flowers of Shanghai, 1998)

2018. március 16. – WU YONGGANG: Az istennő (神女, 1934)

A filmek sorrendjével kapcsolatban a szervezők fenntartják maguknak a változtatás jogát. Aktualitásokért és bővebb információkért keressék fel a Hopp Múzeum Facebook-oldalát, illetve a www.nyitottmuhely.hu-t

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4113217865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása