Filmvilág blog

Októberben mutatják be Mészáros Márta új filmjét

2017. szeptember 06. - filmvilág

aurora_borealis_plakat.jpgA Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta – akit az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia idén nyáron a film egyik forgatókönyvírójával, Pataki Évával együtt új tagjai közé választott – legújabb, immár 26. alkotása, az Aurora Borealis – Északi fény Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével október 19-én kerül a hazai mozikba. 

Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás  az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A plakátot Magyarország egyik legmarkánsabb filmplakát-tervezője, Kenczler Márton készítette. A poszter szerkezete rímel a film párhuzamos idősíkjaira és érzékenyen utal az anya-lánya kapcsolat ellentmondásosságára.

A forgatókönyvét Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik. A film operatőre a híres Sobocinski operatőr-dinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński jr., akit a szakma 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is a legjobb operatőrnek járó Lengyel Filmdíjjal méltatott. Az Aurora Borealis - Északi fény a Filmteam gyártásában készült, producere Major István, társ-producere Gül Togay. A film október 19-én kerül a hazai mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6112807958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása