Filmvilág blog

Kezdődik a Filmhét

2017. február 27. - filmvilág

mindenki7.jpg

A ma kezdődő és március 5-ig tartó Magyar Filmhéten premier előtt lesz látható Enyedi Ildikó Arany Medvét nyert filmje, a Testről és Lélekről, valamint az Oscar-éjszaka után először az Aréna moziban vetítik le Deák Kristóf Mindenki című Oscar- díjas kisfilmjét. Budapesten a Cinema City Aréna moziban a Filmhét első három napján a közönség többek között találkozhat a Tiszta szívvel, a #sohavégetnemérős és a Kút alkotóival, valamint Kern Andrással.

A Filmhét első napján, február 27-én, hétfőn a versenyprogramon túl 16-18 óra között egyetemisták alkotásait vetítik, így a Színház-és Filmművészeti Egyetem, a Kolozsvári Egyetem, a Filmtett és az Eszterházy Károly Egyetem Mozgóképkultúra Tanszéke hallgatói is bemutatkozási lehetőséget kapnak. Nem csak rendezők, operatőrök, színészek, vágók, de fiatal rendező asszisztensek, segéd operatőrök, világosítók, focus pullerek is ott lesznek hétfőn az Aréna moziban.

A Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül hétfőn 18.30-kor Jancsó Miklós Szerelmem, Elektra című alkotását vetítik a 10-es teremben, a Kút című film vetítése után, 19.30-kor pedig a közönség a film rendezőjével, Gigor Attilával beszélgethet.

A rendezvény második napján, február 28-án, kedden 18 órakor a 100 éve született Fábri Zoltán Ötödik pecsét című filmje pereg majd a Cinema City Aréna mozi 10-es termében. Az Egy kupac kufli - Sose együnk gombát reggelire című animációsfilm vetítése után, 17:15–17:45 között a közönség találkozhat az alkotókkal, Pálfi Szabolcs és Jurkik Kristóf rendezőkkel, Dániel András íróval és M. Tóth Géza producerrel. A #sohavégetnemérős című film vetítése után, 18.15-45 között Tiszeker Dániel és Lévai Balázs sok szeretettel várják a Filmhét vendégeit beszélgetésére, 21:30–kor pedig, a Gondolj rám vetítése után a közönség találkozhat Kern Andrással, a film főszereplő-rendezőjével.

A 3. Magyar Filmhét harmadik napján, március 1-jén a Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül 18.15-kor Gárdos Péter ikonikus alkotását, a Szamárköhögést nézheti meg a közönség, 19:15-19:45 között Till Attila filmje, a Tiszta szívvel vetítése után Stalter Judit, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám és Thuróczy Szabolcs sok szeretettel várják a Filmhét nézőit beszélgetésére. 21:45–22:15 között Sinka István Fekete bojtár vallomásai és Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján készült A fekete bojtár című tévéfilm rendezőjével, Vitézy Lászlóval találkozhat a közönség, 22 órakor  a Gondolj rám vetítése után Kern Andrással, 22:15–22:45 között pedig az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről után a Filmhét nézőit Enyedi Ildikó rendező és Mécs Mónika producer várják beszélgetésére.

Végül Deák Kristóf Oscar-díjas kisfilmje, a Mindenki az Oscar-éjszaka után először a 3. Magyar Filmhét kisjátékfilm blokkjaiban hétfőn 18 órakor, kedden 17:15-kor, szerdán pedig 18 órakor lesz látható az Aréna moziban. A vidéki mozik kísérő programjairól a mozik honlapján lehet tájékozódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2512298105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása