Filmvilág blog

VadHajtáSok a hangalámondásos filmek világából - Cobra Gang

2017. február 03. - Orosdy Dániel

Az alámondásos filmek világába tett kirándulások nem várt, de annál izgalmasabb velejárója a legkülönfélébb obskúrus alkotásokkal való szembesülés lehetősége. Magyarán: amikor olyan filmekkel akadunk össze,

  1. amiket már teljesen elfelejtettünk,
  2. amikről soha nem is tudtunk róla, hogy léteznek.

Terveink szerint több ilyen, ún. WTF-kategóriás alkotást is bemutatunk majd a sorozatban, olyannal azonban még e körben is ritkán akadtunk össze, amely már önmagában a műfaja miatt is figyelemreméltó, ráadásul egyedülállóan eredeti jelenetek is akadnak benne.

A legendás Mario Almada főszereplésével készült Cobra Gang ritka teljesítmény, mindkét feltételnek megfelel: a mexikói akciófilmek nemes hagyományairól mi csak áttételeken keresztül, leginkább Robert Rodriguez Mexikó-trilógiájának köszönhetően értesülhettünk (a pályaindító El Mariachi – A zenész kifejezetten e főleg tékákba szánt műfajt parodizálja a maga tisztelettudó módján); és akad benne pár részlet, ami a hangalámondás intézményétől függetlenül is megérdemli a figyelmet. A következőkben minden idők legkreatívabb, leggyorsabb, egyben leghihetetlenebb szökésének lehetünk szemtanúi. Ami négy évadon át tartó melodramatikus bohóckodás az Egyesült Államokban, az valamivel délebbre csak egy jó ötlet és a tökéletes ritmusérzék kombinációjának pár őrületes másodperce.

Biztos, hogy bármin is segít majd az a fal, Donald?

Hogy mi ez az új rovat? Katt és kiderül!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9412145085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása