Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (12.20.)

2016. december 20. - Orosdy Dániel

Az ész bajjal jár
Lengyel György tévéfilmje Alekszand Szergejevics Gribojedov műve nyomán. Szereplők: Balázsovits Lajos, Vajda László, Egri Márta, Esztergályos Cecília, Tahi József, Koltai Róbert, Komlós Juci, Márton András, Pécsi Ildikó.
Vetítik: Duna World - 11:25

Dark City
Alex Proyas kultikus sci-fije Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connelly és William Hurt főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Watchmen: Az őrzők
A zseniális képregény kevésbé zseniális, de azért szórakoztató moziváltozata egy specialistától (Zack Snyder). Szereplők: Jackie Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup, Carla Gugino.
Vetítik: TV2 - 22:00

Pokolba taszítva
A karrierjét jó negyed évszázada egy olcsó és ötletes horrorral (Evil Dead) kezdő Sam Raimi az évezred elején a szuperképességekkel rendelkező, mégis erkölcsi- és identitásproblémákkal küszködő kisember mítoszát támasztotta fel Pókember-trilógiájával, most azonban egy évtizedes filmtervét vette elő, hogy megmutassa: egy egyszerű esendő pályakezdő is elementáris – és pokoli – problémákkal szembesülhet. (...) A latin-amerikai, balkáni és USA-misztikát (értsd: karrier-vallás) ötvöző történet látszólagos egyfedelűsége ellenére is a létezés és a művészet (esetünkben: munkahelyi előmenetel) miértjét kutató nagy hollywoodi filmekre emlékeztet, és közben olyan erővel csap a széksorokban ülők közé, hogy a nézők azt sem tudják, a vacogástól vagy a kacagástól reszkessenek. (Csillag Márton)
Vetítik: Film+ - 23:15

Habermann
Juraj Herz díjnyertes drámája.
Vetítik: Duna - 02:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8812059273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása