Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.17.)

2016. december 17. - Orosdy Dániel

Az élet Prada nélkül
Mexikói-amerikai romantikus vígjáték, Jane Austen műve aktualizált feldolgozása.
Vetítik: Cool - 11:30

Reszkess, Amerika!
Jean-Marie Poiré álnéven elkövetett (amerikai) újrája saját (francia) sikerfilmjéhez, a mifelénk mindenképpen kultikus Jöttünk, láttunk, visszamennénkhez. Azonosak a fő tettestársai is: Christian Clavier társíró-főszereplő és Jean Reno. A remake forgatókönyvébe besegített John Hughes is, Reno és Clavier új partnerei pedig többek között Christina Applegate, Tara Reid és Malcolm McDowell.
Vetítik: TV2 - 13:50

Esős vasárnap
Keleti Márton filmje Mécs Károly, Páger Antal, Bodrogi Gyula, Földi Teri, Kálmán György, Tordai Teri, Halász Judit és Béres Ilona főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:20

Én, a robot
Alex Proyas korrekt sci-fi-akciófilmje Will Smith-szel. További szereplők: James Cromwell, Bridget Moynahan, Bruce Greenwood, Chi McBride, Alan Tudyk.
Vetítik: TV2 - 18:55

Gyilkosság a villában
Philip Haas (Angyalok és rovarok) Maugham-adaptációja. Szereplők: Kristin Scott Thomas, Sean Penn, Anne Bancroft, James Fox, Derek Jacobi és Jeremy Davies.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Világok harca
Steven Spielberg blockbustere H.G. Wells műve alapján, Tom Cruise főszereplésével. További szereplők: Dakota Fanning, Justin Chatwin, Miranda Otto, Tim Robbins.
Vetítik: Duna - 21:10

vilagok_harca_1.jpg

A Föld után
Egy sci-fi, amit Will Smith azért csináltatott meg 130 milláért, hogy a fia, Jaden is sztár lehessen, akárcsak ő. (Az asszony, Jada Pinkett Smith nem elég sztár neki otthonra, van ilyen.) Kivitelező: M. Night Shyamalan.
Vetítik: TV2 - 21:25

Haláli temetés
Az eleve nem különösebben jól sikerült Halálos temetés rosszul fogadott remake-je a valaha remek szatírákat jegyző Neil LaBute-tól. Szereplők: Martin Lawrence, Chris Rock, Danny Glover, Zoe Saldana, James Marsden, Keith David.
Vetítik: RTL Klub - 23:10

Az éjjeliőr
Burt Lancaster "másfeledik" és utolsó rendezése (író- és rendezőtársa állandó munkatársa, Roland Kibbee volt), méghozzá egy detektívtörténet főszerepben -- természetesen -- enmagával. További szereplők: Susan Clark, Cameron Mitchell, Harris Yulin, Robert Quarry, Ed Lauter, Catherine Bach.
Vetítik: Duna - 23:25

Antwone Fisher története
Denzel Washington megtörtént eseményeken alapuló, számtalan díjra jelölt rendezői bemutatkozása. Szereplők: Derek Luke, Malcolm David Kelley, Cory Hodges, Joy Bryant, Kevin Connolly, James Brolin és a rendező.
Vetítik: TV2 - 23:45

Franklyn
Tipikus elsőfilm egy angol rendezőtől, az élet nagy kérdéseiből a legtöbbet felteszi. A Pán labirintusához hasonlóan, itt is két szálon fut a történet: egy elképzelt, futurisztikus városban, ahol kötelező valamilyen egyháznak a tagja lenni, és a ma Londonjában. (Varga Dénes)
Gerald McMorrow romantikus drámájának főszereplői Ryan Phillippe, Eva Green, Sam Riley, Kika Markham és Bernard Hill.
Vetítik: m2 - 00:55

Álomháború
Az Álomháború lehetett volna a direktori pályáját egy remake-kel indító, majd adaptációkkal folytató Zack Snyder első igazán eredeti, saját történetből és maximálisan saját vizuális elképzelések mentén megvalósított mozija. Csakhogy a különböző álomszintek között ugráló, többek között diáklányokkal, szamurájokkal, sárkányokkal, robotokkal és náci zombikkal tarkított CGI-orgia nem eredeti, nem egyedi, de még csak nem is igazán film – sokkal inkább egy, a számítógépes játékok dramaturgiáját szigorúan lekövető, hangos és agyatlan, de kétségkívül látványos videoklip-maraton. Ettől persze még lehetne jó, vagy akár csak szórakoztató, ha lenne benne egy-két idézőjel, némi humor, esetleg irónia, vagy úgy egyáltalán bármi, ami a gépórában számlázó CGI-animátorokat leszámítva bárkinek is tíznél több önfeledt percet okozhat. (Klacsán Csaba)
Vetítik: RTL Klub - 01:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4512051997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása