Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (12.07.)

2016. december 07. - Orosdy Dániel

Fenn az ernyő, nincsen kas
Bohák György tévéfilmje, minden bizonnyal Szigligeti Ede műve alapján. Forgatókönyv: Kardos G. György. Szereplők: Csomor Csilla, Dániel Vali, Földesi Judit, Kállay Ilona, Kézdy György, Mácsai Pál, Moór Marianna, Némedi Mari, Rubold Ödön, Schütz Ila, Szilágyi Tibor, Tábori Nóra, Tolnai Miklós.
Vetítik: Duna World - 11:35

Az utolsó út
Mármint Diana hercegnőé, az ő halálához vezető eseményekről szól ugyanis ez a tévéfilm. Főszereplő: Jennifer Morrison.
Vetítik: Story4 - 21:00

Mindszenty - Szeretlek, Faust
Pozsgay Zsolt saját, 16 éven át futó színpadi darabját adaptálta filmre. 1944-ben, a sopronkőhidai fegyházban játszódik a történet, a középpontban Mindszenty József püspök és Jávor Pál, a híres színész találkozása áll. A főszerepeket ugyanazok alakítják, akik a darabban is: Lux Ádám és Kautzky Armand. (BS)
Vetítik: Duna - 21:40

Bumeráng
Reginald Hudlin mérsékelten emlékezetes vígjátéka a társírói feladatokat is ellátó Eddie Murphy főszereplésével. További szereplők: Robin Givens, Halle Berry, David Alan Grier, Martin Lawrence, Grace Jones, Chris Rock. Zene: Marcus Miller.
Vetítik: TV2 - 22:00

Háború és béke 2. rész
"Kivel kell lefeküdnöm, hogy kikerüljek ebből a filmből?" A filmes körökben közismert bonmot-t számtalan mozihoz és személyhez társították már (Cleopatra és Liz Taylor, The Gunslinger és Allison Hayes stb.), de csak két dolog biztos vele kapcsolatban: szó szerint olvasható Terry Southern Blue Movie című regényében, és a kitüntetett sokak közé bekerült Dino De Laurentiis és Carlo Ponti hírhedten zűrös Tolsztoj-adaptációja is. A King Vidor rendezte amerikai verzió értékeit illetően ma is megoszlanak a vélemények, a stábra azonban nem lehet panasz: a kamera előtt Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer, Oskar Homolka, Anita Ekberg, Herbert Lom, Vittorio Gassman, Helmut Dantine és Jeremy Brett tett ki magáért, mögött pedig Mario Soldati (társíró és  akciórendező), Irwin Shaw, Ennio De Concini (társírók), Nino Rota (zeneszerző), valamint Jack Cardiff (operatőr).
Vetítik: Duna - 23:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3512029193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása