Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (11.26.)

2016. november 26. - Orosdy Dániel

Cowboy az aranyásók között
Westernklasszikus, Anthony Mann rendező és James Stewart főszereplő 4. közös filmje. További szereplők: Ruth Roman, Walter Brennan, Jack Elam, Kathleen Freeman.
Vetítik: Duna - 09:05

Régi nyár
Podmaniczky Félix vígjátéka Békeffy István műve nyomá. Főszereplők: Honthy Hanna, Rajnay Gábor, Szilassy László, Simor Erzsi, Vaszary Piri, Csortos Gyula, Rózsahegyi Kálmán.
Vetítik: Duna World - 11:25

Lányok pórázon
Serge Korber vígjátéka, melynek forgatókönyvén dolgozott Radványi Géza is. Főszereplők: Louis De Funes, Olivier De Funes, Franco Fabrizi és a LÁNYOK.
Vetítik: TV2 - 14:00

Fény a redőny mögött
Nádasy László kémfilmje a létező szocializmusból, Latinovits Zoltánnal.
Vetítik: Duna - 15:30

A majmok bolygója - Forradalom
A rebootolt (pontosabban: előzmény-) trilógia első része úgy ért véget, hogy az öntudatra ébredt majomsereg ledobta a rabigát és bevetette magát az erdőbe. A Matt Reeves (Cloverfield) által jegyzett folytatásban a Caesar nevű főmajom vezette emberszabásúak megkezdték saját civilizációjuk alapjainak lerakását. A konfliktus a majomvírust túlélő kétlábúakkal természetesen: elkerülhetetlen. (BS)

majmokbolygojaforr.jpg

A Rupert Wyatt rendezte első felvonás minden szempontból a tisztességes, de nem kiemelkedő blockbusterek népes táborát gyarapította. A történet dramaturgiájából adódóan A majmok bolygója: Lázadásban még az emberek játszották a főszerepet, a felvonultatott karakterek azonban csak mérsékelten voltak érdekesek. A folytatásban már komplexebb figurákkal találkozhatunk, mind a majmok, mind az emberek frakciójában, előbbiek ráadásul már valóban egyenrangú felekként lépnek fel utóbbiakkal szemben. A forgatókönyv mindent megtesz, hogy árnyalt karaktereket teremtsen, ez többnyire sikerül is – a motion capture és CGI segítségével megkreált majompofák játéka maximálisan hiteles –, ennek ellenére a történet semmilyen meglepetést, váratlan fordulatot nem tartogat, ami a produkció élvezeti értékét némileg azért csökkenti. A finálébeli akciójelenetekre ellenben semmilyen panaszunk nem lehet, Reeves rendezőnek ráadásul még azt is sikerül elérnie, hogy a lóháton nyargaló, fegyvert lóbáló majmok látványa egy pillanatra se tűnjön röhejesnek. (Baski Sándor)
Vetítik: TV2 - 18:50

Krokodil Dundee
Minden idők legsikeresebb ausztrál filmjeinek egyike. A főszerepben: Paul Hogan.
Vetítik: Duna - 19:30

Tombstone - A halott város
George P. Cosmatos jelentős kritikai és anyagi sikert aratott westernje az O.K. Corralnál lezajlott híres lövöldözésről, kivételes színészgárdával (Kurt Russell, Val Kilmer, Michael Biehn, Powers Boothe, Robert Burke, Dana Delany, Sam Elliott, Stephen Lang, Joanna Pacula, Bill Paxton, Jason Priestley, Michael Rooker, Jon Tenney, Billy Zane, Charlton Heston).
Vetítik: Duna - 21:15

Ted
2012 vígjátéka pedig Seth MacFarlane [Family Guy, Amerikai fater, Cleveland, egyben a Ted nevű játékmackó hangja az eredetiben] szélesvásznú bemutatkozása volt: az év legszórakoztatóbb, legvagányabb filmje egyértelműen a Ted. (Részlet Géczi Zoltán Best of 2012 - Béke poraira című posztjából)
Főszereplők: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Giovanni Ribisi.
Vetítik: TV2 - 21:45

Férj és féleség
Griffin Dunne romantikus vígjátéka Uma Thurmannel, Jeffrey Dean Morgannel, Colin Firth-szel, Isabella Rossellinivel és Sam Sheparddal.
Vetítik: RTL Klub - 23:00

Az utolsó esély
Tony Scott tengeralattjárón játszódó thrillere Denzel Washington és Gene Hackman főszereplésével. A dialógusokat titokban Quentin Tarantino polírozta.
Vetítik: Viasat3 - 13:15

Rettegés foka
J. Lee Thompson klasszikus thrillere John D. MacDonald regénye nyomán, az ugyancsak közkedvelt remake-et Martin Scorsese követte el. Szereplők: Gregory Peck, az élete egyik legjobb alakítását nyújtó Robert Mitchum, Polly Bergen, Martin Balsam, Telly Savalas.
Vetítik: Duna - 23:30

Most jó
Újabb verziója készült el a „gyógyíthatatlan beteg fiatal a halálra készül”-típusú filmeknek, ezúttal brit produkcióban. A bakancslistát készítő leukémiás lányt Dakota Fanning alakítja, a rendező Ol Parker, a Keleti nyugalom - Marigold Hotel forgatókönyvírója. (BS)
A kiváló szereposztás [Dakota Fanning, Olivia Williams stb.] és az átélhető figurák sem feledtetik teljesen az ordító közhelyeket, bár a könnyfacsarást azért sikerül garantálniuk. Ez is az egyike azoknak a moziknak, ahol a rák nem több egy rövidre nyírt, helyes frizuránál. (Kovács Kata kritikája a Filmvilág 2013/02. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 01:00

Fekete víz
Egy újabb nem túl emlékezetes japán horror-remake, ezúttal Walter Salles rendezőtől. Jennifer Connelly legalább szép, ez is valami.
Vetítik: Viasat6 - 01:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2111999006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása