Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (11.25.)

2016. november 25. - Orosdy Dániel

Sok hűhó Emmiért
Molnár György tévéfilmje Aszlányi Károly műve nyomán Gubás Gabival és Kulka Jánossal.
Vetítik: Duna World - 11:45

Szentjánosbogarak sírja (alias A szentjánosbogarak temetője)
Az anime egyik nagy klasszikusa.
Az elégikus hangvételű, humanista alkotást különlegessé teszi, hogy Takahata végig tartózkodik a téma felvetette melodrámai elemektől, illetőleg egyetlen elemből álló, ám igen komplex szimbólumrendszert használ. Az eredeti japán cím rögvest jelzi a kétértelműséget („aláhulló tűz”), ám a szentjánosbogarak jelenlétének jelentéstartalma tovább bővül a film során az idő előtti elmúlástól (cseresznyevirág) a japán folklórban apró fényes pontokként ábrázolt emberi lélekig (hitodama). (Teszár Dávid)
Vetítik: Film Mánia - 16:05

Amy Schumer: Ágyékügyek
A híres stand up komikus -- újabban filmsztár -- egyórás műsora sok humorral, többnyire a szexről (ld. az eredeti címet: Mostly Sex Stuff).
Vetítik: Comedy Central - 21:00

Toyboy - Selyemfiú a pácban
A Young Adam és a Hallam Foe rendezőjének szexvígjátéka Ashton Kutcher (egyben producer) és Anne Heche főszereplésével.
Vetítik: Cool - 21:10

Csak lazán!
Az 1995-ös keltezésű Szóljatok a köpcösnek! Chili Palmerje [John Travolta] jól kamatoztatta a brooklyni aszfalton tökéletesített pénzbehajtói erényeit a hollywoodi díszletraktárak árnyékában is, [b]ár Palmerből korántsem lett olyan kultikus figura (...) Persze nincs az a jól kitalált karakter, amit ne lehetne taccsra tenni egy összecsapott forgatókönyv és egy enervált rendező segítségével (...). Az alapanyagot ezúttal is Elmore Leonard szállította, aki nyilván azzal a szándékkal delegálta hősét a filmiparból a popbizniszbe, hogy kedvére élcelődhessen a zeneipar műmájerkedésén. Mindebből vajmi keveset sikerült a filmvászonra átültetni. (Köves Gábor)

be_cool.jpg

F. Gary Gray filmjében feltűnik még többek között Uma Thurman, Vince Vaughn, Cedric the Entertainer, André Benjamin, Harvey Keitel, The Rock, Danny DeVito (egyben producer), Robert Pastorelli, Debi Mazar, Seth Green, James Woods, valamint az Aerosmith, Wyclef Jean, a Black Eyed Peas, Sérgio Mendes, Gene Simmons, Fred Durst, RZA, Anna Nicole Smith, Kobe Bryant, a Pussycat Dolls.
Vetítik: TV2 - 22:00

Monte Wildhorn csodálatos nyara
Rob Reiner második dramedy-je "öregfiúk" témakörben, ismét A bakancslistában is főszerepet alakító Morgan Freemannel. További szereplők: Virginia Madsen, Madeline Carroll, Kenan Thompson, Fred Willard.
Vetítik: Duna - 23:35

Cukrosnéni
Meglehetősen szórakoztató vígjáték a Wayne világa 2. rendezőjétől két filmfőiskolásról, akiknek a vizsgafilmje, egy érzékeny művészfilm-projekt végül pornóként kerül vászonra. Ismerős arcok: Carmen Electra, Eddie Marsan, Mackenzie Crook.
Vetítik: TV2 - 03:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1511996974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása