Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.20.)

2016. november 20. - Orosdy Dániel

A Thomas Crown-ügy
John McTiernan első Norman Jewison-remake-je, A Thomas Crown affér címen is ismert, Steve McQueen-féle klasszikus (romantikus) szajréfilm feldolgozása Pierce Brosnan és Rene Russo főszereplésével. További szereplők: Denis Leary, Ben Gazzara.
Vetítik: Cool - 12:50

Kongó
Frank Marshall sci-fi-kalandfilmje Michael Crichton regénye és John Patrick Shanley forgatókönyve nyomán. Ehhez képest éppen csak nézhető. Szereplők: Dylan Walsh, Laura Linney, Ernie Hudson, Tim Curry, Grant Heslov, Joe Don Baker, Bruce Campbell.
Vetítik: TV2 - 15:45

A hobbit - Az öt sereg csatája
Tolkien könyvének monumentális filmtrilógiává dagasztása már az eddigiek alapján is erősen megkérdőjelezhető volt, de a zárlatra válik csak igazán egyértelművé a koncepció tévedése. (...) Peter Jackson terhes (és kínos) szerelmi szállal, felszínes apa-fiú konfliktussal, a barátság és az árulás motívumaival zsonglőrködve, egy egész sereg karakterrel kénytelen foglalkozni. (...) A fókusz a törpcsapat vezérén, az arany által megrészegített Thorinon van, akinek hanyatlása és őrülete jóval hangsúlyosabb és sötétebb, mint a könyvben, ez pedig kivételesen jól sül el: Bilbó helyett most ő a néző érzelmi kapcsolódási pontja a cselekményhez, megváltástörténetének beteljesülése csaknem katartikus eredménnyel jár.
Azonban a trilógia befejező része is kényszerűen meg akar felelni A Gyűrűk Ura-adaptáció monumentalitásának, és ezt a terhet még itt, a célegyenesben sem tudja levetni magáról (...) A címbeli csata, legyen bármily grandiózus, csak homokozóbeli torzsalkodás az előd roppant csörtéihez képest (Rusznyák Csaba)
Szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis.
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Lány a hídon
Patrice Leconte BAFTÁra és Golden Globe-ra jelölt romantikus drámája Daniel Auteuil és Vanessa Paradis főszereplésével.
Vetítik: m2 - 21:15

lany_a_hidon.jpg

Red 2.
A Bruce Willis vezette nyugdíjas korú ex-ügynökök visszatérnek, és ezúttal Párizst, Moszkvát és Londont veszik célba. A szereplőgárda: John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, Sir Anthony Hopkins, Byung-hun Lee. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:40

Garni-zóna (alias Egy tiszt és egy úriember)
Taylor Hackford nagysikerű drámája Richard Gere, Debra Winger, David Keith, Robert Loggia és Louis Gossett Jr. (Oscar-díjas alakítás).
Vetítik: Duna - 22:15

Bűbáj és kéjelgés
A legőrültebb spanyol rendező címére eséllyel pályázó Álex de la Iglesia ezúttal egy heistfilmbe oltott horrorkomédiát készített az Alkonyattól pirkadatig után szabadon. Három bankrabló a főszereplő, akik egy sikeres akciót követően egy baszk faluban feminista boszorkányok karmaiba kerülnek. (BS)
A Bűbáj és kéjelgés nélkülözi ugyan az Egy őrült szerelem balladájának tragikus felhangjait, és így profán könnyedségében inkább A fenevad napjának örököse, cserébe viszont magával ragadó felszabadultsággal meríti meg az európai mesekincset – élen a Jancsi és Juliskával – a švankmajeri groteszk testváladékoktól fortyogó kondérjában. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2014/02. számában olvasható.)
Vetítik: Film Mánia - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9111942275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása