Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (11.07.)

2016. november 07. - Orosdy Dániel

Fűszer és csemege
Ráthonyi Ákos filmje, Csathó Kálmán drámájának feldolgozása. Főszereplők: Jávor Pál, Szörényi Éva, Somlay Artúr.
Vetítik: Duna World - 11:35

Hanna - Gyilkos természet
Joe Wright thrillere Saoirse Ronan, Cate Blanchett, Eric Bana és Tom Hollander főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 21:10

Pain & Gain
A megtörtént eseten alapuló Pain & Gain főszereplője, Daniel Lugo (Mark Wahlberg) rögtön az első másodpercekben közli a nézővel, hogy mélyen hisz az amerikai álom érvényességében. Ez az idea szerinte arról szól, hogy mindenki egyenlő esélyekkel születik, és aki hajlandó megtenni azt, amit kell, az bármit megszerezhet. Az amerikai álom lényege az önfejlesztés. Személyes hősei, Rocky, a Sebhelyesarcú és A Keresztapa szereplői is így, önerőből valósították meg magukat, és Amerika is ettől vált olyan nagyszerű nemzetté. Polgárainak ennél fogva nem csak lehetőség az önmegvalósítás, hanem egyenesen hazafias kötelesség.

pain-and-gain.jpg

A Pain & Gain testépítőivel ugyan nehéz, ha nem éppen lehetetlen szimpatizálni, mert személyükben – a filmbéli magánnyomozó szavaival élve – „ostoba barmokat” tisztelhetünk, de a képlet itt sem mentes az ellentmondásoktól. Michael Bay pontosan annak a macsó Amerikának állít görbe tükröt, amelyet korábbi, nagyszabású látványfilmjeivel saját maga is erősen fetisizált, és ezúttal is hasonló élvezettel legelteti kameráját az esztétikus testeken. Meglepő lenne-e ezek után, ha kiderülne, hogy a Transformers mozik rajongói közül jó páran rá sem ébrednek, hogy nem szimpla akcióvígjátékot, hanem szatírát látnak? (Baski Sándor)
Vetítik: TV2 - 22:00

Franklyn
Tipikus elsőfilm egy angol rendezőtől, az élet nagy kérdéseiből a legtöbbet felteszi. A Pán labirintusához hasonlóan, itt is két szálon fut a történet: egy elképzelt, futurisztikus városban, ahol kötelező valamilyen egyháznak a tagja lenni, és a ma Londonjában. (Varga Dénes)
Gerald McMorrow romantikus drámájának főszereplői Ryan Phillippe, Eva Green, Sam Riley, Kika Markham és Bernard Hill.
Vetítik: Duna - 23:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8811938191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása