Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.06.)

2016. november 06. - Orosdy Dániel

Akárki Joe
John Pasquin romantikus vígjátéka állandó tettestársa, Tim Allen, valamint James Belushi főszereplésével. További szereplők: Julie Bowen, Kelly Lynch, Patrick Warburton.
Vetítik: RTL Klub - 13:55

Két emelet boldogság
Herskó János népszerű vígjátéka remek színészekkel.
Vetítik: Duna - 15:15

A hobbit - Váratlan utazás
Hosszas huzavona után a projektre eredetileg kijelölt Guillermo del Toro helyett A Gyűrűk ura rendezője adaptálta Tolkien azonos című meseregényét. Ez az első (170 perces) rész, és van még kettő folytatás. Gandalfot ismét Ian McKellen alakítja, míg Zsákos Bilbo szerepében Martin Freeman látható. A filmet több helyen a Jackson által kifejlesztett HFR 3D formátumban vetítették, vagyis 1 másodperc alatt a szokásos 24 helyett 48 képkocka villan fel. (BS)
A regény első hat fejezetét feldolgozó megamozit a mesevilág tökéletes illúziója volna hivatott egységbe rántani, de technikai újításai csak távolabb taszítják A hobbitot ettől a végcéltól. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2013/01. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Közönséges bűnözők
Bryan Singer immár klasszikus bűnügyi (kult)filmje Christopher McQuarrie Oscar-díjas forgatókönyve nyomán. Szereplők: Stephen Baldwin, Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Chazz Palminteri, Kevin Pollak, Pete Postlethwaite, Suzy Amis, Giancarlo Esposito, Dan Hedaya. Spacey ugyancsak Oscart kapott legjobb mellékszereplő kategóriában.
Vetítik: m2 - 21:15

kozonseges_bunozok_1.jpg

Életben maradni
A Szombat esti láz rocky-sított folytatása John Travolta főszereplésével. Sylvester Stallone feleannyira se meggyőző rendező, mint az első részt jegyző John Badham (vagy éppen John G. "Rocky" Avildsen), viszont a Bee Gees zenéje ezúttal is határozottan fülbemászó.
Vetítik: Duna - 22:20

Ebéd előtt
Szabó Simon Görögországban két díjjal is elismert rövidfilmje. "A film 1944. augusztusában Budapest külvárosában játszódik. Egy család ebédhez készülődik, amikor észreveszik, hogy embereket visznek el az utcán. Segíteni akarnak némi vízzel, ennivalóval és ruhával, de ezt nem mindenki nézi jó szemmel. A film érdekessége, hogy az egész egy 8 perces, vágás nélküli jelenet, amelyben több, mint 100 szereplőt mozgatnak.
A filmben Huzella Júlia, Molnár Gusztáv, Mészáros Béla és Szénási Panni szerepelnek. Az operatőr Czomba Albert, a producer Janovics Zoltán." (részlet a Szabó Simon új filmjét Görögországban díjazták című posztból)
Vetítik: m2 - 23:30

A Hírhedt
Douglas McGrath filmje Truman Capote-ról és a Hidegvérrel megírásának körülményeiről Toby Jones, Sigourney Weaver, Gwyneth Paltrow és Sandra Bullock főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 23:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8911837349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása