Filmvilág blog

Rachel Weisszel és holokauszttagadással nyit a Budapesti Zsidó Filmfesztivál

2016. november 03. - filmvilág

denial.jpg

November 17-20. között a Művész Mozi és a Kino Cafe ad helyet a Budapesti Zsidó Filmfesztiválnak, amely már az ötödik évben hozza el a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait Magyarországra.

A fesztivált a Rachel Weisz főszereplésével készült Tagadás nyitja; a valós eseményeket feldolgozó film a holokauszttagadás és a véleményszabadság témáját járja körül: Deborah Lipstadt amerikai történésznek bíróság előtt kell megvédenie igazát – és ezzel együtt a XX. század történelem legborzalmasabb tényeit -, amikor megjelent könyve kapcsán egy ismert brit holokauszttagadó rágalmazásért bepereli és teátrálisan 1000 dollárt ajánl fel annak, aki cáfolhatatlan bizonyítékkal szolgál a gázkamrák egykor volt létezésére.

A fesztivál díszvendége Deborah Lipstadt, akivel a november 17-i megnyitó mellett a fesztivál zárónapján egy, a holokauszttagadásról szóló beszélgetés során találkozhatnak az érdeklődők.

A válogatás több filmje is felveti a múlttal való szembenézés, és annak elkerülésének a kérdéseit. A filmfesztivál kísérőprogramjai között tematikus beszélgetések és a Hosszúlépés városi sétái szerepelnek.

A teljes program a www.zsifi.org weboldalon elérhető, jegyek a helyszíneken és azok weboldalán vásárolhatók meg november 3-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr511927169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása