Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (10.31.)

2016. október 31. - Orosdy Dániel

A gyereknapon túl #1

Csillag a máglyán
Ádám Ottó filmje Sütő András művéből, Huszti Péterrel és Sztankay Istvánnal.
Vetítik: Duna World - 17:15

Transformers: A kihalás kora
4. rész, ki ne hagyják.
Vetítik: TV2 - 20:00

A suttogó
Robert Redford filmje zabolátlan pacikról és mély érzelmekről. Szereplők: Robert Redford, Scarlett Johansson, Kristin Scott Thomas, Sam Neill, Dianne Wiest, Chris Cooper.
Vetítik: Duna - 20:25

Carrie
Stephen King klasszikusának második feldolgozása Kimberly Peirce (A fiúk nem sírnak, A sereg nem enged) rendezésében. Az iskolatársai által terrorizált, telekinetikus képességekkel megáldott / megvert lányt ezúttal Chloe Grace Moretz alakítja. (BS)
További szereplők: Julianne Moore, Judy Greer, Portia Doubleday, Gabriella Wilde. Bár a filmet "második [mozis] feldolgozásként" reklámozták, valójában (részben) remake-je a Brian De Palma-féle első filmváltozatnak.
Vetítik: Cool - 21:00

carrie.jpg

Hétköznapi vámpírok (alias Mi folyik a sötétben)
Egy jó zsánerparódia ma már nem elégedhet meg az ismerős klisék és meghatározó elődök szimpla kifigurázásával, a high concept és a folyamatos önreflexió mellett a különböző popkulturális motívumok meghökkentő keverése is alapkövetelmény. A [Hétköznapi vámpírok] új-zélandi alkotói kitűnő alapötletből építkeznek és kreatívan vegyítik a választott műfajok és típuskarakterek jellemzőit, de a nyolcvan perces játékidőt sajnos így sem sikerül maradéktalanul kitölteniük. A vámpír-mítosz provinciális, kertvárosi realizmussal kevert továbbgondolása ígéretes, a kultikus ál-dokumentumfilmek képzeletbeli panteonjában mégsem sikerül bekerülni vele. (Huber Zoltán)
Vetítik: Comedy Central - 23:00

Mélyvörös (alias A gonoszság áldozatai)
Dario Argento Profondo Rosso és Deep Red címeken is ismert, kultikus giallója (olasz thriller) David Hemmings és Daria Nicolodi főszereplésével. Társíró: Bernardino Zapponi, Fellini állandó munkatársa.
Vetítik: Duna - 23:20

Anyám és más futóbolondok a családból
Fekete Ibolya filmje egy "négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát" (port.hu), és a szeretett Gazda Albert rögeszméjével ellentétben bírta a kritika és a közönség is. Szereplők: Ónodi Eszter, Gáspár Tibor, Barkó György, Danuta Szaflarska, Básti Juli, Kerekes Vica, Bartsch Kata, Törköly Levente, Szervét Tibor.
Vetítik: TV2 - 23:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7411916743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása