Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (10.26.)

2016. október 26. - Orosdy Dániel

Gyere hozzám feleségül
Horváth Péter tévéfilmje. Szereplők: Andorai Péter, Bordán Irén, Kiss Mari, Oszter Sándor.
Vetítik: Duna - 11:!5

Pannon töredék
Sólyom András 56-os drámája Mészöly Miklós műve nyomán, Nagy Viktorral, Marozsán Erikával, Almási Sándorral, Lázár Katival, Jordán Tamással, Hollósi Frigyessel.
Vetítik: Duna - 21:35

Star Trek - Sötétségben
A Csillagflotta békés megoldásokra törekvő, megfigyelő-felfedező attitűdjét egy galaktikus háborút kirobbantani szándékozó áruló próbálja átformálni, az ő értelmezése szerint természetesen a helyes cél érdekében. Az antagonista ráadásul nem azzal érvel, hogy a militarizmus az emberiséget mentheti meg, hanem egyenesen a „mi életmódunk” kifejezést használja, mindenki számára világossá téve, hogy itt most a terrorizmusról, illetve a válaszul adható, megfelelő reakcióról van szó.
J.J. Abrams a 2009-es Star Trek után ezúttal is a csillogó látványra és a dübörgő hangorkánra alapoz, ám érezhetően próbál közelebb merészkedni az eredeti sorozat moralizálóbb, humanisztikusabb problémafelvetései felé. A 2009-es első felvonás frappáns időutazós indítása után a rendező egy alternatív Star Trek-univerzumot nyitott meg, a Sötétségben mégis visszanyúl az egyik legsikeresebb előd, az 1982-es Űrszekerek II – Khan bosszúja kulcsjeleneteihez. Abrams e döntésével a multiplex-kompatibilis akciókat a széria filozofikusabb hangvételével, illetve az ott kidolgozott karakterfejlődéssel szeretné háziasítani, az erkölcsi dilemmákat és a figurák motivációit azonban felhígítják a menetrendszerűen érkező összecsapások és a humoros riposztok. A film vártnál langyosabb fogadtatása intő jel lehet a rendező számára: úgy tűnik, a felrobbanó fotontorpedóknál mégiscsak érdekesebb egy olyan űrhajó, mely oda jut el, ahová ember még nem merészkedett. (Huber Zoltán)
Alice Eve vitatott jelenetét azért merem ajánlani minden férfitársamnak.
Vetítik: TV2 - 22:00

Angyal
Elismert norvég-svéd-finn dráma.
Vetítik: Duna - 01:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6411839041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása