Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (10.25.)

2016. október 25. - Orosdy Dániel

Folt a zsákját
Két néhai zseni, Richard Pryor és a nemrég elhunyt Gene Wilder utolsó közös vígjátéka.
Vetítik: Film+ - 11:20

Istenek és szerelmesek - avagy Az éjszakai vendég
Radó Gyula tévéjátéka "Hegedűs Géza klasszikus görög dráma stílusban írt érzelmes komédiája" alapján, ami "életről, halálról és főleg szerelemről" szól (port.hu). Szereplők: Marczali László, Egri Márta, Székhelyi József, Tímár Béla, Mensáros László, Pásztor Erzsi, Békés Itala, Tábori Nóra, Kádár Flóra, Benedek Miklós.
Vetítik: Duna World - 11:45

40 éves szűz
Judd Apatow vígjátéka Steve Carell-lel, Leslie Mann-nel, Catherine Keenerrel, Elizabeth Banks-szel, Paul Ruddal és Seth Rogennel. A címe ellenére nem gagyi és elég vicces.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

A 13. harcos
Kínos bukás volt a bemutató idején, pedig egész szórakoztató film. Némi türelem kell csak hozzá az elején, és persze 1-2 látványos hiányosság figyelmen kívül hagyása. Író-producer-"erős kutya": Michael Crichton (a könyv nálunk is megjelent). Szereplők: Antonio Banderas, Omar Sharif, Vladimir Kulich, Diane Venora. Rendező(k): (jobbára és névlegesen) John McTiernan (kis részben és titokban, de azért névjegyét a végeredményen hagyva: Crichton).
Vetítik: Film+ - 22:55

Egy apáca szerelme
Az eredeti címén Egy veréb meséjének megfilmesítése régóta dédelgetett terve volt Franco Zeffirellinek. A Mascagni Parasztbecsületének színdarabváltozata alapján számon tartott verista regényíró, Giovanni Verga a tizenkilencedik századi szicíliai kolerajárvány idején játszódó szerelmi történetében bensőséges, poétikus képet fest romantikus hevületű hőseiről és a mediterrán táj sajátos atmoszférájáról. (Tamás Amaryllis)
Szereplők: Angela Bettis, Johnathon Schaech, Sinéad Cusack, Sara-Jane Alexander, Andrea Cassar, Vanessa Redgrave.
Vetítik: Duna - 02:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8911835297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása