Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.01.)

2016. október 01. - Orosdy Dániel

Arábiai Toto
Vígjáték az olasz legenda, Toto főszereplésével. A forgatókönyv társszerzője Bruno Corbucci.
Vetítik: Duna - 09:05

Balekok
Francis Veber emlékezetes vígjátéka a Pierre Richard - Gérard Depardieu párossal (amerikai remake: Apák napja).
Vetítik: TV2 - 14:00

A Hamis Izabella
Bácskai Lauró István "hellyel-közzel egész jóvágású magyar mozikrimi"-je (Ardai Zoltán szerint). Szereplők: Ruttkai Éva, Kovács Kati, Kállai Ferenc, Bárdy György, Máthé Erzsi, Mádi Szabó Gábor, Bujtor István, Madaras József, Antal Imre, Sztankay István, Pécsi Sándor, Iglódi István.
Vetítik: Duna - 15:35

Szilveszter éjjel
A nemrég elhunyt Garry Marshall romantikus komédiája, amit nyilván NEM az Igazából szerelem világsikere ihletett. És akik NEM brit sztárok: Robert De Niro, Hilary Swank, Katherine Heigl, Til Schweiger, John Lithgow, Michelle Pfeiffer, Carla Gugino, Halle Berry, Common, Jessica Biel, Sarah Jessica Parker, Jon Bon Jovi, Ashton Kutcher, Zac Efron, James Belushi.
Vetítik: Cool - 18:45

Napsütötte Toszkána
Romantikus vígjáték Frances Mayes műve nyomán, Diane Lane, Raoul Bova és Sandra Oh főszereplésével.
Vetítik: Duna - 19:30

Az esőcsináló
Francis Ford Coppola jól fogadott tárgyalótermi drámája John Grisham regénye nyomán (nem mellesleg az író kedvence a művéből készült nagyszámú adaptáció közül). A nem mindennapi színészgárda tagjai: Matt Damon, Danny DeVito, Jon Voight, Claire Danes, Mary Kay Place, Dean Stockwell, Virginia Madsen, Mickey Rourke, Randy Travis, Roy Scheider, Teresa Wright, Danny Glover.
Vetítik: Duna - 21:30

esocsinalo.jpg

21 Jump Street - A kopasz osztag
A Szupercsapat, Starsky és Hutch és (többek közt) a Charlie angyalai után újabb klasszikus amerikai sorozatból készült moziadaptáció. A nálunk kevésbé ismert, 1987-től 1991-ig futó sorozatban két fiatal rendőrnek vissza kell térnie a gimnáziumba inkognitóban, hogy lefüleljenek néhány drogdílert. Johnny Depp és Dustin Nguyen egykori szerepeit Jonah Hill és Channing Tatum örökölték meg, előbbi a forgatókönyv megírásában is részt vett Michael Bacall (Scott Pilgrim a világ ellen) oldalán. (BS)
A film tulajdonképp a zsaru-vígjátékok és a nosztalgikus gimi-mozik unalomig ismert kliséit hasznosítja újra, de a felröppenő labdákat az alkotók megfelelő hibaszázalékkal csapják le. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2012/05. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:50

A Wall Street farkasa
Scorsese fess és lendületes filmet forgatott. Műfajtörténeti újításokra ezúttal ugyan nem telt tőle, de régen volt ilyen jó formában az immár hetven felett járó rendező (akit az Egyesült Államokban kemény támadások értek munkája obszcenitása miatt – igazuk volt: a film alpári és útszéli, de megkockáztatom: semmivel sem visszataszítóbb, mint a brókerek valóságos világa). A Wall Street farkasának cselekménybonyolítása ragyogó, a figurái izgalmasak, továbbá a dialógusok is hengerlőek, A komédia királya óta nem forgatott ennyire humorbő mozit a mester. A vizuális kivitelezés is míves, a konvencionálisabb megoldások pazar és artisztikumukkal korántsem hivalkodó hosszú snittekkel keverednek. (Pápai Zsolt)
Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie.
Vetítik: TV2 - 22:00

Szigorúan bizalmas
Curtis Hanson remek neo-noirja James Ellroy még remekebb regénye alapján, remek színészekkel (Kim Basinger, Kevin Spacey, Russell Crowe, Danny DeVito, Guy Pearce, James Cromwell, David Strathairn) a remek szerepekben. Oscart "csak" Basinger és a forgatókönyv kapott (szerzők: Hanson és Brian Helgeland).
Vetítik: Cool - 23:15

A lány és a farkas
Piroska és a farkas-parafrázis az Alkonyat rendezőjétől, Amanda Seyfried főszereplésével. Műfaj: romantikus horror. Vérfarkasvadász: Gary Oldman. Érdekesség: az író, David Johnson eddig operatőrként dolgozott. (BS)
Az első Alkonyat-filmet jegyző Catherine Hardwicke Piroska és a farkas-átirata vizuális világában megidézi Neil Jordan klasszikusát, a Farkasok társaságát, de történetvezetésében nem jut túl a Twilight-széria korlátain. (Szabó Noémi kritikája a Filmvilág 2011/05. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 00:00

Genesis: Three Sides Live
Stuart Orme dokumentum-/koncertfilmje a Genesis 1981-es turnéjáról.
Vetítik: m2 - 01:00

Veronika meg akar halni (hogy oda ne rohanjak)
Dráma Paulo Coelho műve nyomán, Sarah Michelle Gellar, Jonathan Tucker, Erika Christensen, Melissa Leo és David Thewlis főszereplésével. Ne feledjék: "Az Igaz Szerelem rózsaszirmos reménye tovatűnő bűnökre csábít"!
Vetítik: RTL Klub - 02:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5011754499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása