Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.18.)

2016. szeptember 18. - Orosdy Dániel

Égrenyíló ablak
Dráma Gerencsér József műve nyomán, többek között Dajka Margittal, Sztankay Istvánnal, Lőte Attilával, Suka Sándorral, Szemes Marival, Máthé Erzsivel, Csákányi Lászlóval, Bánhidi Lászlóval, Szabó Ernővel és Kiss Manyival.
Vetítik: Duna World - 11:30

Majomparádé
Ken Kwapis vígjátéka Jason Alexander, Faye Dunaway, Eric Lloyd, Rupert Everett és Paul Reubens főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 13:55

Piedone Hongkongban
Bud Spencer és Steno sorozatának 2. része, mely már bátrabban mozdul el a poliziesco zord világából a humoros gyerekfilm irányába. A mellékszereplők azért szigorú arcok: Al Lettieri A keresztapából és A szökésből, valamint Robert Webber a Harperből és Hozzátok el nekem Alfredo Garcia fejétből. Akik már az első részben is szerepeltek: Enzo Cannavale, Enzo Maggio, Dominic Barto, Jho Jhenkins, Roberto Dell'Acqua, Claudio Ruffini.
Vetítik: TV2 - 15:25

Thor
A[z akkor] legújabb Marvel-szuperhősfilmet a korábban inkább Shakespeare-drámákon edződő Kenneth Branagh rendezte, ausztrál (Chris Hemsworth), brit (Anthony Hopkins), amerikai (Natalie Portman, Kat Dennings) és svéd (Stellan Skarsgard) színészek főszereplésével. A történet szerint Thort apja, Odin a Földre száműzi Asgard birodalmából, ahol neki kell megvédelmeznie az embereket. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 18:50

A beavatott-sorozat: A lázadó
Az Éhezők viadala-klónként bemutatkozó A beavatott-trilógia második része a kiválasztottságra és a különlegességre fókuszáló young adult-filmek vegytiszta tételmondatait sűríti két órába. Ez némi távolságtartással felettébb szórakoztató és tanulmányozásra méltó. Az abszurd itt a magát halálosan komolyan vevő forgatókönyv és a filmet a szándékolatlan műfajparódia határára sodró kijelentések között feszül. (...) Pedig az első rész sikere hatására az első két Alkonyat-filmmel befutó Summit Entertainment érzékelhetően több pénzt fektetett a filmbe: az akciójelenetek látványosabbak és lendületesebbek. (Sándor Anna)
Vetítik: Cool - 18:55

The Expendables - A feláldozhatók 3.
A Feláldozhatók nagyban épített a katartikus belépőkre és hanyagul odavetett egysorosokra, ám a harmadik részben már annyi ikonikus színész tűnik fel, hogy a néző egész egyszerűen eltompul és a széles vigyor helyett fásultan pipálja a brutálisan hosszúra nyúló névsort. Hiába jó Wesley Snipes, Mel Gibson vagy Harrison Ford, a rengeteg nagy név egymástól szívja el a levegőt. A film valamiféle szilveszteri tévés varieté hangulatát árasztja, ahol a neves sztárok alkalmi fellépőként apró magánszámokkal szórakoztatják a nagyérdeműt. Ezek egy része valóban mókás és felvillant valamit a recept lehetőségeiből, az összkép mégis hervasztó. (Huber Zoltán)
Vetítik: RTL Klub - 21:00

Lamerica
Nem állom meg, hogy előre ne bocsássam azt, ami e kritika végkifejlete lenne: Gianni Amelio Lamericája jó film (...) Félős, hogy a társadalomábrázoló, -bíráló, az emberiség és a nemzet sorskérdéseit taglaló művészetet hosszú időre sikerült diszkreditálni a kelet-európai nézők, olvasók szemében, meg az is tény, hogy az ilyen szemléletű darabok kiesnek a posztmodern fősodorból. Szerencsére az olaszok még tartják magukat. (Bori Erzsébet)
A temérdek rangos díjjal elismert alkotás egyik főszereplője Michele Placido.
Vetítik: m2 - 21:05

lamerica.jpg

Túl jó nő a csajom
"A Túl jó nő a csajom alapjáraton Apatow-féle kisrealista komédia lenne, ha eltekintett volna az inkább germán humort preferáló célcsoporttól és poénjai nem tévednének altáji területekre." (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2010/05. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:50

A pók hálójában
Korrekt thriller Morgan Freemannel Lee Tamahoritól, A gyűjtő előzménye.
Vetítik: Duna - 22:35

Szigorúan piszkos ügyek 2.
A nagysikerű bűnfilm kevésbé nagysikerű, de jórészt azonos alkotóktól származó, sikeres és elismert folytatása.
Vetítik: Film Mánia - 23:00

Az utolsó emberig
Walter Hill neo-westernje Akira Kurosawa A testőr című klasszikusa nyomán, Bruce Willis, Christopher Walken és Bruce Dern főszereplésével. A nagy elődökhöz (A testőr mellett pl. Egy maréknyi dollárért, Django) nem ér fel, de érdemes megnézni.
Vetítik: RTL Klub - 23:25

Ki nevet a végén?
Judd Apatow drámédiája Adam Sandler, Eric Bana, Seth Rogen, Leslie Mann, Jonah Hill, Jason Schwartzman és RZA főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 00:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3611688101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása