Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.11)

2016. szeptember 11. - Orosdy Dániel

Piedone, a zsaru
A nemrég elhunyt Bud Spencer talán legnagyobb szólóban elért sikere, a négyrészes sorozat első -- még inkább poliziescónak, mint gyerekfilmnek minősülő -- epizódja. Rendező: Steno.
Vetítik: TV2 - 15:30

A holnap határa
Az akció-scifi műfajának találkozása az Idétlen időkig dramaturgiájával Doug Liman (A Bourne-rejtély, Hipervándor) boncasztalán, Tom Cruise főszereplésével. Az eddigi kritikai visszajelzések alapján akár az idei nyár legjobb blockbustere is lehet. [Kb. az is volt, bár nem a legsikeresebb. - OD] További közreműködők: Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Az arany iránytű
Chris Weitz fantasy-ja Nicole Kidmannel és Daniel Craiggel. További szereplők: Dakota Blue Richards, Eva Green, Sam Elliott. A forgatókönyv társszerzője Tom Stoppard.
Vetítik: Cool - 18:55

Spíler
Guy Ritchie egész korrektül sikerült visszakanyarodása pályakezdése világához. Szereplők: Gerard Butler, Thandie Newton, Mark Strong, Tom Wilkinson, Tom Hardy, Jeremy Piven, Gemma Arterton, Idris Elba, Ludacris.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Valaki más élete
A francia színésző, Sylvie Testud első rendezésében egy olyan középkorú nő történetét meséli el, aki egy reggel különös amnéziával ébred: 25 évesnek hiszi magát. Meglepve tapasztalja, hogy kifulladófélben lévő házasságban él azzal a férfival, akivel, emlékei szerint, csak nemrég ismerkedett meg. (BS)
Az érzékeny problémafelvetés és a jó tempójú indítás után kissé leül a film. (…) Parabolának kicsit kevés ez, vígjátéknak szomorkás, akárcsak a rigmus: az akarok lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, ami most vagyok. (Horváth Eszter kritikája a Filmvilág 2012/09. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 21:05

World Trade Center
Oliver Stone igaz történeten alapuló, mérsékelten népszerű drámája Nicolas Cage, Michael Pena, Maggie Gyllenhaal, Maria Bello, Michael Shannon, Frank Whaley és Stephen Dorff főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:10

world_trade_center.jpg

Záridő
A XII. ARANYSZEM Operatőr Fesztiválon TV-film kategóriában Reich Dániel és Szőke Dániel a legjobb kisjátékfilmnek járó díjat nyerték el e kisjátékfilm fényképezéséért, melynek szereplői Kovács Tamás, Móga Piroska, Trill Zsolt és Tóth Ildikó.
Vetítik: m2 - 23:10

A világ legjobb apja (alias A világ legjobb apukája)
A Rendőrakadémia-sorozat Zedjeként híressé vált egykori stand-upos, Bob[cat] Goldthwait elismert rendezése régi barátja, Robin Williams főszereplésével. Cameózik: Krist Novoselic (a Nirvana egykori basszusgitárosa) és a rendező.
Vetítik: Duna - 23:25

Lódító hódító
Vígjáték, melyet Ricky Gervais főszereplőként, társíróként és társrendezőként is jegyez. További szereplők: Jonah Hill, Jennifer Garner, Louis C.K., Fionnula Flanagan, Rob Lowe.
Vetítik: TV2 - 23:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5511661986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása