Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (09.10.)

2016. szeptember 10. - Orosdy Dániel

Jó napot, elefánt!
Gianni Franciolini vígjátéka Suso Cecchi D'Amico és Cesare Zavattini forgatókönyve alapján, Vittorio De Sica (egyben producer) és Sabu főszereplésével.
Vetítik: Duna - 09:05

Kísértetek vonata
Kalandfilm Törzs Jenő, Rökk Marika, Gombaszögi Ella és Beregi Oszkár főszereplésével. "A film az Arnold Ridley színműve és Bíró Lajos forgatókönyve nyomán 1931-ben készült The Ghost Train című, Walter Forde által rendezett angol film remake-je, mely az eredetiből átvette a katasztrófa-jelenetek snittjeit. A Lázár Lajos rendezte magyar filmet 1933. április 12-én mutatták be." (port.hu)
Vetítik: Duna World - 11:45

Szabadlábon Velencében
Georges Lautner humoros kalandfilmje Jean-Paul Belmondo főszereplésével. További szereplők: Michel Galabru, Mirella D'Angelo, Carla Romanelli, Paolo Bonacelli. Forgatókönyv: Jean Herman, Michel Audiard.
Vetítik: TV2 - 13:10

Oldás és kötés
Jancsó Miklós díjnyertes remekműve a magyar film fénykorából, Lengyel József műve alapján (a forgatókönyv stáblistán nem jelölt társszerzője, egyben epizodista: Hernádi Gyula). Szereplők: Latinovits Zoltán, Ajtay Andor, Barsi Béla, Bodrogi Gyula, Domján Edit, Medgyesi Mária, Szakáts Miklós, Koltai János.
Vetítik: Duna - 15:20

A vizesnyolcas
A szokásos Adam Sandler-vígjáték még a régi időkből, ebben speciel Kathy Bates, Fairuza Balk, Jerry Reed és Henry Winkler szerepel a jeles komikuson kívül.
Vetítik: Film+ - 19:00

Zöld kártya
Peter Weir vígjátéka Andie MacDowell és Gerard Depardieu főszereplésével.
Vetítik: Duna - 19:30

zold_kartya.jpg

Másnaposok 3.
Ha hinni lehet a szinopszisnak, Todd Phillips óriási sikerű vígjátékának harmadik (és papíron utolsó) részében a szereplők ezúttal nem isszák magukat eszméletlenre. Bradley Cooper, Ed Helms és Zach Galifianakis triójához olyan nevek csatlakoztak, mint Heather Graham, John Goodman vagy Melissa McCarthy. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:15

Vadászat a Vörös Októberre
John McTiernan kiváló hidegháborús akcióthrillere Tom Clancy bestselleréből Sean Connery és egy tengeralattjáró főszereplésével. Az illusztris színészgárda további tagjai: Alec Baldwin, Scott Glenn, Sam Neill, James Earl Jones, Joss Ackland, Peter Firth, Tim Curry, Stellan Skarsgard, Jeffrey Jones.
Vetítik: Duna - 21:25

A lény 2.
Peter Medak sci-fi-horrorja, ami sajnos alámegy színvonalban az egyébként sem különösebben ütős első résznek Szereplők: Natasha Henstridge, Marg Helgenberger, Michael Madsen, Mykelti Williamson, George Dzundza, James Cromwell.
Vetítik: Story4 - 22:15

Csempészek
[A] remake-ek azon szűk csoportját erősíti, amelyek képesek hozzátenni az eredetihez. Kormákur verziója hűen követi a legnevesebb izlandi krimiszerző, Arnaldur Indrioason (Vérvonal) jegyezte történet fő csapásirányát. (...) A remake-ek íratlan szabályainak megfelelően mindenből nagyobb dukál: feszültségből, robbanásokból és tétből is – az izlandi verzióban még alkohol volt az áru, itt már tonnányi hamis pénz és némi kokain. A Csempészek ennek megfelelően izgalmasabb és látványosabb is, mint az eredeti. Ami meglepő, hogy autentikusabbnak is tűnik. (BS)
Szereplők: Kate Beckinsale, Mark Wahlberg (egyben producer is), Giovanni Ribisi, Ben Foster, Lukas Haas.
Vetítik: TV2 - 22:25

Árvaház
Hatásos és elismert mexikói-spanyol horror Guillermo del Toro istállójából.
Vetítik: Film Mánia - 22:35

Ha ölni kell
Jól sikerült John Grisham-adaptáció Az ügyfélért is felelős Joel Schumachertől. Szereplők: Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Kevin Spacey, Oliver Platt, Charles S. Dutton, Donald Sutherland, Kiefer Sutherland, Patrick McGoohan és Ashley Judd. (Az egymásra megszólalásig hasonlító Sutherlandek érdekes módon nem rokonokat alakítanak a filmben.)
Vetítik: Cool - 23:15

Halálos közellenség 2. - Public Enemy No. 1.
Koprodukcióban készült, megtörtént eseten alapuló akciófilm Vincent Cassellel és Gérard Depardieu-vel.
Vetítik: Duna - 23:45

Rossz pénz
A remek A kilenc királynő kellemes, de nem különösebben emlékezetes amerikai remake-je. Producer/társíró: Steven Soderbergh (és persze akkor már producer George Clooney is). Szereplők: John C. Reilly, Diego Luna, Maggie Gyllenhaal, Peter Mullan, Michael Shannon.
Vetítik: Viasat6 - 00:35

Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős
Vígjáték Lisa Kudrow-val, Emma Stone-nal, Ryan Reynolds-szal, Jeff Daniels-szel és Kieran Culkinnal.
Vetítik: m2 - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8111690789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása