Filmvilág blog

12. alkalommal is: BuSho!

2016. augusztus 26. - filmvilág

bushocata_full_small2016_oldal_01.jpgA versenyprogramban felbukkanó világsztárok, azaz John Hurt vagy épp Ridley Scott fémjelezte produkciók mellett a legjobb rövid animációs kategóriában Oscar-díj jelölést kapott orosz We Can’t Live Without Cosmos című alkotás vagy épp a rövidfilm kategóriában szintén Oscar-jelölést kapott osztrák Patrick Vollrath az Alles wird gut azaz Everything Will Be Okay című filmje is szerepel a fesztivál programjában. A legfrissebb Oscar-jelöléssel egy magyar alkotást is bemutatnak majd, hiszen alig egy hónapja Kis Hajni: Szép alak című rövidfilmjét is jelölték a 2016-os diák-Oscar-díjra (Student Academy Awards), a legjobb idegen nyelvű narratív film kategóriában.

A versenyprogram valamint az arról épp lemaradt, de kiemelkedő alkotásokat tartalmazó információs vetítések mellett ismét megrendezik a szombati magyar panoráma napot a Puskinban, melyben valamennyi benevezett magyar alkotás ingyenesen lesz megtekinthető.

Ezúttal is lesz több kísérőprogram, fesztivál- valamint workshopbemutató;  a BuSho fesztiválon – idén hatodik alkalommal – most is levetítik majd az Európai Film Akadémia előző évi rövidfilm kategóriájának valamennyi jelöltjét.

A megnyitót és a díjkiosztót követően új helyszín lesz a Puskin mozi szomszédságában található Fészek Klub, ahol a nyitó és záró koncertet rendezik a Kőbányai Zenei Stúdió részvételével, de hétközben a Mikszáth téri a Trafikban is lesznek vetítések.

Kedden a Blue Cold Jalapeños zenekar nyitja majd meg a fesztivál zenei részlegét, akiket saját bevallásuk szerint a Red Hot Chili Peppers iránti szeretet és tisztelet hozott össze. Két nappal a legendás banda budapesti koncertje előtt, itt a bemelegítő ráhangolódás. Csütörtökön a Trafik Klubban a hazai legújabb hullámú punkzenekarok közül egyéni stílusával, eredetiségével kiemelkedő Zseton Pityu and the Cash koncertje következik. Végül a fesztivál zárásaként a 2015-ös Hangfoglaláson debütáló Zsuzsi Mosolyog zenekar lép fel.

Helyszínek: Puskin mozi, Örökmozgó, Corvin Clubban, valamint a szokásos vidéki és határon túli vetítőhelyek. A szolnoki Tiszap’Art mozi mellett, másodízben, a soproni, Búgócsiga Accoustic Gardenben is jelen lesz a Busho, továbbá láthatóak lesznek a versenyfilmek Nagyváradon (Románia), Érsekújváron (Szlovákia) és Ukrajnában Ungváron is.

A fesztiválra jegyeket minden helyszínen lehet váltani, de akár előfoglalással is, diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményesen, a fesztivál weboldalán található elérhetőségeken. A versenyfilmeket a korábban már jól megszokott rendben, 3 nap alatt 15 egy órás blokkban, tekinthetik meg az érdeklődők a Puskin Mozi Amarcord termében, majd esténként az ismétlő vetítéseken a Budapest Rooftop Cinema szervezésében, a Corvin Clubban. A kísérőprogramok zömében az Örökmozgóban kerülnek megrendezésre, vagyis a volt Vörösmarty mozi kistermében.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők a 12. BuSho fesztiválra, mely augusztus 30-án, kedden este 19:00 órakor a megnyitóval és az azt követő tavalyi díjnyertesek vetítésével veszi majd kezdetét a Puskin mozi nagytermében és szeptember 3-án, szombaton ugyancsak 19:00 órakor a díjkiosztóval zárul, ahol az összes idei díjazott alkotás megtekinthető lesz majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9811654216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása