Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (08.11.)

2016. augusztus 11. - Orosdy Dániel

A nagy ékszerész
Tévéjáték Karinthy Frigyes művéből, a rendező: Karinthy Márton, az unoka.
Vetítik: Duna World - 11:40

Hat nap, hét éjszaka
Ivan Reitman vígjátéka Harrison Forddal, Anne Heche-sel és David Schwimmerrel.
Vetítik: Duna - 20:20

Drogkartell
Bűnügyi dráma a Hullahalom elismert rendezőjétől, Kolumbia hivatalos jelöltje volt "legjobb idegen nyelvű film" kategóriában az Oscarra.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Delta
Mundruczó Kornél díjnyertes drámája. Főszereplő-zeneszerző: Lajkó Félix. Társíró: Bíró Yvette.
Vetítik: Duna - 22:05

delta.jpg

Isten városa
Isten városa nyilván remek hely. Igazság, szeretet és rend uralkodik az utcáin, az emberek szeretik felebarátaikat, mint tenmagukat, a tízparancsolat betartása annyira evidens, hogy szinte nem is emlékszik rá tételesen senki... Hát nem. Fernando Meirelles és Kátia Lund remekművének helyszíne egy Isten városának nevezett hely, csakhogy ez a Rio de Janeiro-i nyomornegyedek (alias favellák) egyike, ahol a Mennyek Ura elsősorban távollétével tüntet. Ez az egyszerre végletesen stilizált és sokkolóan naturalista remekmű valós eseményeken alapul, a színészek többsége maga is valamelyik favella lakója, a rendezők pedig korábban díjnyertes dokumentumfilmeken tanulmányozták a szegénység, bűnözés és kábítószer tébolyító miliőjében élők kilátástalan életét. Az Isten városa lehetne pusztán provokatív helyzetjelentés egy egzotikus városrész szörnyűségeiről, de minden kegyetlensége ellenére inkább a görög tragédiákkal rokon, semmint az erőszakos hisztiben utazó mondofilmekkel. És ha a néző nem kíváncsi a mélyebb rétegekre, még mindig marad neki egy élvezhető, pörgős gettófilm, sok akcióval, feszültséggel és színes figurákkal. (OD)
Az előző évtized 16. filmje.
Vetítik: Film Mánia - 23:00

A vadász
Korrekt slasher a Solomon Kane rendezőjétől.
Vetítik: Duna - 23:40

Hárman az örökkévalóságnak 2. rész
Kétrészes ausztrál-olasz dráma, többek között a nemrég elhunyt Bud Spencerrel.
Vetítik: TV2 - 03:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2610116768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása