Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (08.07)

2016. augusztus 07. - Orosdy Dániel

Trója
Wolfgang Petersen nagysikerű történelmi kalandfilmje sztárok tömegével (Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Julie Christie, Peter O'Toole, Brendan Gleeson, Brian Cox, Sean Bean, Rose Byrne stb.).
Vetítik: RTL Klub - 11:05

Duma - A vadon hívó szava
Kalandfilm az állatos családi filmek specialistájától, Carroll Ballard-tól (Fekete villám, Szelek szárnyán).
Vetítik: Viasat6 - 13:15

Egy tál lencse
Régimagyarfilm az utóbb Jancsóék vágójává avanzsáló Farkas Zoltántól (Miki bácsi filmjeivel sok melója nem lehetett, hehe). Forgatókönyv: Tersánszky Józsi Jenő és Nagy Lajos. Főszereplők: Karády Katalin, Jávor Pál, Csortos Gyula, Kiss Manyi, Makláry Zoltán, Pethes Sándor.
Vetítik: Duna - 15:40

Szenzációs recepciós
Barry Sonnenfeld romantikus vígjátéka Michael J. Fox-szal és Gabrielle Anwarral.
Vetítik: TV2 - 15:55

Nyomás utána!
Minden idők egyik legjobb kémfilm-paródiája, főszerepben Terence Hill-lel és a nemrég elhunyt Bud Spencerrel.
Vetítik: Film+ - 19:00

A csúf igazság
Romantikus vígjáték Katherine Heigllel és Gerard Butlerrel.
Vetítik: RTL Klub - 19:55

A nagy Gatsby
F. Scott Fitzgerald regényének harmadik, számtalan rangos díjjal elismert feldolgozása Jack Clayton (The Innocents) rendezőtől. Forgatókönyv: Francis Ford Coppola. Szereplők: Robert Redford, Mia Farrow, Sam Waterston, Bruce Dern, Karen Black, Scott Wilson, Lois Chiles, Roberts Blossom, Patsy Kensit.
Vetítik: m2 - 21:05

greatgatsby.jpg

A Sakál napja
Fred Zinneman klasszikus thrillere Frederick Forsyth műve nyomán. Szereplők: Edward Fox, Michael Lonsdale, Cyril Cusack, Derek Jacobi, Delphine Seyrig, Jean Sorel. Kb. százszor jobb a sápatag remake-nél.
Vetítik: m2 - 21:10

Oldboy
A Filmvilág Blog részéről az előző évtized 9. filmjének ítélt alkotás -- Park Chan-wook Bosszú-trilógiájának középső darabja -- Teszár Dávid szerint "bravúros style plus substance, a forma és a tartalom tökéletes harmóniája, amelyben a 15 évre mindennemű indoklás nélkül bebörtönzött főhős, Oh Dae-su megkeresi a felelősöket és bosszút áll a példátlan megaláztatásokért. A nézői elvárásokat térdből elkaszáló brutálmese csúcsra járatott, nihilista tombolás".
Vetítik: Film Mánia - 22:00

Amerikai botrány
Russell alkotása díszes Matrjoska-baba: kizárólag a nézőn múlik, hány réteget hámoz le, azok mindegyike kifogástalan szórakozást ígér és önállóan is megállja a helyét. (...) A popkulturális utalások és a műfaji kalandozások, az elmélyült karakterrajzok és az átlagon felüli színészi alakítások ugyanúgy elkápráztatják a közönséget, mint az adott kor, az amerikai álom vagy a “cél szentesíti az eszközt” elvének maró paródiái. Az Amerikai botrány sokkal összetettebb és finomabb megoldásokkal dolgozik és nehezebben fogyasztható, mint a Napos oldal vagy akár A harcos, éppen ezért nem lesz azokhoz hasonlóan népszerű. Aki azonban ráérez a mű sajátos hangulatára, egy fantasztikus filmélménnyel lesz gazdagabb. (Huber Zoltán)
David O. Russell rangos díjak tömegére jelölt -- és okat el is nyerő, ld. 3 BAFTA, 3 Golden Globe -- filmjének főszereplői Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Amy Adams, Robert De Niro és Jeremy Renner
Vetítik: TV2 - 22:10

A Megtorló - Háborús övezet
A nem túl emlékezetes képregényfilm rebootja a Huligánok rendezőjétől és Gale Anne Hurd producertől (az egyik ex-Mrs. Cameron). Szereplők: Ray Stevenson, Dominic West, Wayne Knight.
Vetítik: m2 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr398916124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása