Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (07.15.)

2016. július 15. - Orosdy Dániel

Oszlopos Simeon
Esztergályos Károly tévéfilmje többek között Gobbi Hildával, Mensáros Lászlóval, Földessy Margittal és Kozák Andrással.
Vetítik: Duna World - 11:40

Tökéletes gyilkosság
Andrew Davis rendező és Patrick Smith Kelly író Hitchcock klasszikusát, a Gyilkosság  telefonhívásrát gondolta újra ebben a thrillerben, nem is rosszul. Főszereplők: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow és Viggo Mortensen.
Vetítik: Story4 - 21:00

Üvegtigris 2.
A ragályként terjedő "Ízirájder, öcsém!" dumáért felelős Üvegtigris folytatása. Szereplők: Rudolf Péter (egyben társíró-rendező), Csuja Imre, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Bodrogi Gyula, Básti Juli, Gesztesi Károly, Kecskés Karina, Szilágyi Tibor, Sváby András, Parti Nóra, Besenczi Árpád, Selmeczi Roland.
Vetítik: TV2 - 21:20

Ígéret földje
Gus Van Sant új filmjében Matt Damon és Frances McDormand egy energiaipari nagyvállalat ügynökeit alakítják; feladatuk, hogy kisvárosokban és farmokon megvásárolják a talajfúrás jogait a helyi földtulajdonosoktól. McKinley városában is minden a terv szerint alakul, mígnem a település közmegbecsülésnek örvendő fizikatanára felszólal a beruházás ellen, az esetleges környezetei károkra hivatkozva. A két ügynöknek ki kell találnia valamit, hogy megfordítsák az immár ellenségessé vált közhangulatot. (BS)
A finálé egyébiránt frappáns műfaji fordulata, amellyel az alkotók végül kiterítik a lapjaikat, sajnálatos módon pont a kellemes intellektuális feszültségtől és árnyaltságtól fosztja meg a filmet. A didaktikus befejezés legfeljebb azzal menthető, hogy Az ígéret földje elsősorban nem vádirat, hanem laudáció: a lélektelen nagyvárosokkal szembeállított vidéki kisközösségek megtartó erejét dicsőíti. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2013/03. számában olvasható.)
Vetítik: Cool - 23:00

igeret_foldje.jpg

Ellenállók
Háborús dráma a műfaj specialistájától, Edward Zwicktől Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell főszereplésével.
Vetítik: Duna - 00:05

Ara csak egy van
Vígjáték Heather Grahammel, Bridget Moynahannel, Molly Shannonnal és Sissy Spacekkel.
Vetítik: RTL Klub - 00:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr358890376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása