Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (07.10.)

2016. július 10. - Orosdy Dániel

Megaagy
A Gru után egy újabb animációs film teszi meg főhőssé a főgonoszt (akiről persze kiderül, hogy annyira nem is gonosz), ezúttal a Dreamworks produkciójában, a Madagaszkár 1-2 rendezőjének közreműködésével. A helyszín Metro City, itt garázdálkodna Megaagy, ha a Superman-klón Metro Man ne döngölné földbe minden adódó alkalommal. Amikor Megaagynak mégis sikerül ellenségét legyőznie, gyorsan rájön, hogy szüksége van egy nemezisre, így saját kezűleg kreál egyet. (BS)
A Megaagy végső soron, és nem túl meglepő módon, csak eljátszik a mítosz rombolásának gondolatával, és elég időt hagy magának ahhoz, hogy végül inkább megerősítse azt. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2010/12. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 07:40

Az erdő kapitánya
Dargay Attila kiváló rajzfilmje, társíró: Nepp József.
Vetítik: m2 - 11:00

Szerelmi bájital
Romantikus vígjáték Sandra Bullock-kal, még a korai időkből. További szereplők: Tate Donovan, Adrian Paul, Anne Bancroft.
Vetítik: Viasat6 - 13:10

Tintin kalandjai
A látvány – mondani sem kell – lenyűgöző, az animációs film ismét egy komoly mérföldkőhöz ért, és bár a Spielberg-univerzum nem lett gazdagabb, a rendező inkább csak kedvenc elemeit variálta, azért biztos élvezte a játékot az új technikai eljárással, mi pedig egész jól szórakozunk a végeredményen. (Hlavaty Tamás)
Vetítik: TV2 - 15:50

Hadak útján
[K]íméletlenül vonultatja fel a Spielbeg-univerzum összes elhasznált kliséjét: a háborús környezet, az állat-ember kapcsolat és a didaktikus pacifizmus is a rendező legnagyobb sikereiből köszön vissza. A megtévesztő magyar címmel ellentétben maga az alapmotívum egyébként az állatos filmekből származik. A rendező nem is nagyon rejti véka alá, hogy itt akkor most a hűség, a kikezdhetetlen barátság és a „ketten a világ ellen” hősködése lesz a nagy téma. (...) A világító ujjú földönkívüli sikerrel adhatta át a társadalmi egyenlőség nagy amerikai eszméjét, és eredményesen kampányolt az idegengyűlölet, illetve a rasszizmus ellen, mert a nagy tanulságokat artikuláltan, de mégis a sorok közé rejtette. A Hadak útján soknemzetiségű, állatbolond fiataljai ellenben sikertelenségre vannak ítélve, hisz hűvösen kiszámítva, egy ló köré csavarva, azaz rendkívül didaktikusan nyomják az arcunkba az egyébként fontos pacifista, háborúellenes bölcsességeket. A nézőt, legyen bár fiatal vagy öreg, mégsem lehet becsapni soha: csalhatatlanul megérzi, ha butának tartják, és csalódottan távozik, ha úgy érzi, egyáltalán nem vették komolyan a szellemi képességeit. (Huber Zoltán)
Vetítik: RTL Klub - 19:50

hadak_utjan.jpg

Dirty Dancing - Piszkos tánc
Emile Ardolino nagy sikert aratott romantikus-zenés-táncos drámája Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Orbach és Cynthia Rhodes főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 20:45

Különc kalandorok
D. J. Caruso elismert coming-of-age filmje Brock Cole regénye alapján, többek között Radha Mitchell-lel és Val Kilmerrel.
Vetítik: m2 - 21:05

Hét év Tibetben
Jean-Jacques Annaud életrajzi filmje Brad Pittel.
Vetítik: Duna - 21:05

Szívrablók
A francia Pascal Chaumeil romantikus vígjátékában a Randiguru alaphelyzete kerül inverzbe: egy testvérpár (Romain Duris és Vanessa Paradis) hivatásos párkapcsolat-megszakítóként dolgozik, új megbízatásuk során azonban (meglepetés!) kénytelenek megszegni saját szabályaikat. (BS)
A televíziós produkciók és reklámok során edződött Pascal Chaumeil első mozifilmjében a romantikus komédia atombiztos alapsémájához nyúl, olykor kissé bugyuta módon, de alapvetően sikeresen aknázva ki a helyzet- és jellemkomikumban rejlő lehetőségeket. (Forgács Nóra Kinga kritikája a Filmvilág 2010/08 számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 22:25

Ananász expressz
David Gordon Green mókás sztóner-/havervígjátéka a Seth Rogen -- Evan Goldberg páros forgatókönyve nyomán, Rogen és James Franco főszereplésével. További szereplők: Danny R. McBride, Amber Heard, Bill Hader, Gary Cole, James Remar. Producer: Judd Apatow.
Vetítik: TV2 - 22:55

En passant
Oláh Kata kisjátékfilmje. Társíró: Szvoren Edina. Szereplők: Csukás Márton, Földessy Margit, Gryllus Dorka, Rajkai Zoltán, Scherer Péter, Takács Nóra Diána. A Friss Hús zsűrije külön kiemelte "élőszereplős" kategóriában "a műfajok közti átmenet határán megmaradó, dokumentarista jellegű ábrázolásmódjáért".
Vetítik: m2 - 23:10

Arcmás - Imago
Jankovics Marcell animációs rövidfilmje.
Vetítik: m2 - 00:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr618854828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása