Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (07.05.)

2016. július 05. - Orosdy Dániel

Danaida
Zsurzs Éva filmje Szabó Magda műve nyomán Törőcsik Mari, Sinkó László és Bulla Elma főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:25

A szél és az oroszlán
John Milius (többé-kevésbé) megtörtént eseten alapuló kalandfilmje Sean Connery és Candice Bergen főszereplésével. További szereplők: John Huston, Brian Keith (Theodore Roosevelt szerepében), Geoffrey Lewis, Steve Kanaly.
Vetítik: Film+ - 12:25

A múzsa csókja
Albert Brooks szatirikus vígjátéka a rendező és és Sharon Stone főszereplésével. A hollywoodi nagyágyúk közül szellemesen gúnyolódik önmagán többek között James Cameron és Martin Scorsese.
Vetítik: Story4 - 21:00

muzsacsokja.jpg

A mexikói
Gore Verbinski akcióvígjátéka Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, Gene Hackman, Bob Balaban és J.K. Simmons főszereplésével. Producerek: Lawrence Bender, Steven Spielberg.
Vetítik: TV2 - 21:20

A szerelem három évig tart
A francia sztárszerző és kritikus, Frédéric Beigbeder első saját rendezése – és egyúttal önadaptációja – már címében idézőjelbe tesz mindent, ami a későbbiekben következik, a sziporkázó se veled-se nélküled minden pillanata fölött ott lebegtetve a hormon alapú boldogság szigorúan korlátozott időtartamának lehetőségét, ám végül mégsem tudja kivonni magát a könnyed feloldódásban rejlő eszképizmus alól.
Már az első nagyobb volumenű Beigbeder-film, a Jan Kounen (Dobermann, Blueberry – A fejvadász) jegyezte 99 frank is egyszerre volt túlpörgetett partidrogtripbe oltott, önéletrajzi ihletésű szatíra a reklámipar működéséről és a műfaji követelmények rendre érvénytelenítő (lásd a kétféle befejezést) intellektuális stílusjáték. A szerelem három évig tart ugyan nélkülözi a Kounen kézjegyének számító, sokkolóan intenzív vizuális világot, a Beigbeder egyik legszelídebb kisregényéből született romkom a 99 frankhoz hasonlóan igyekszik legalább idézőjelbe tenni a túlzottan primer hatáselemeket, hol a már említett szövegeléssel, hol pedig (lásd a finálét) az abszurdig elvitt fokozással. (Sepsi László)
Vetítik: Duna - 00:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr418864678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása