Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (06.21.)

2016. június 21. - Orosdy Dániel

Utak
Tévéfilm/-játék/Sorozat Mihályfi Imre rendezőtől Tordai Terivel, Lőte Attilával, Kállai Ferenccel, Váradi Hédivel és Deák B. Ferenccel.
Vetítik: Duna World - 11:35

Szökőhév
Romantikus komédia Amy Adamsszel és John Lithgowval.
Vetítik: TV2 - 21:20

Számos pasas
Vígjáték az Ali G Indahouse és A nagy fehérség rendezőjétől, Anna Faris, Chris Evans, Blythe Danner, Chris Pratt és Andy Samberg főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:30

Istent játszva
Neo-noir David Duchovny-val, Timothy Huttonnal, Angelina Jolie-val, Peter Stormare-rel, John Hawkes-szal és Tracey Walterrel.
Vetítik: Film Mánia - 22:40

Soha ne mondd, hogy soha
"Alternatív" Bond-film Broccoliék riválisától, egyben a Tűzgolyó remake-je, ismét Connery-vel a főszerepben (hiszen soha nem mondta, hogy soha, inkább csak szerette volna, hogy soha, vagy mi). Író: Ian Fleming. Rendező: Irvin Kershner (RIP). Blofeld: Max von Sydow. Jócsajok: Barbara Carrera (Golden Globe-jelölés!), Kim Basinger. M: Edward Fox . Q: Alec McCowen. Miss Moneypenny: Pamela Salem. Humorosközjáték-felelős: Rowan Atkinson (mozis debüt). Néhány fun fact: Steven Seagal harcművészeti szakértőként dolgozott a filmen, sérüléseket is okozott a főszereplőnek, Francis Ford Coppola pedig belenyúlt a forgatókönyvbe.
Vetítik: Duna - 23:30

soha_ne_mondd_hogy_soha.jpg

A blöff - Csalók és csalások története (egykor régen simán csak: Blöff)
Nem, ez nem Guy Ritchie filmje, hanem bűnügyi komédia a westernjeiről és vígjátékairól ismert Sergio Corbuccitól (A halál csöndje, Kincs ami nincs). Szereplők: Adriano Celentano (aki díjat kapott az alakításáért), Anthony Quinn, Capucine, Ugo Bologna, Salvatore Borghese, Mickey Knox, Corinne Cléry.
Vetítik: Duna - 01:45

Szélcsend
Sas Tamás [2010-ben] bemutatott három filmje közül a „legszerzőibb”. Kamaradráma a Balaton vizén három nő (Pálmai Anna, Kováts Adél és Kovács Patrícia alakításában) fordulatos érzelmi játszmájáról. (BS)
A természet csaknem teljes kizárásával (a Balaton szinte monokróm ábrázolásban van jelen) és a dialógusok embertelen sokaságával Sas meg sem közelíti az összehasonlítási pontként kézenfekvő Kés a vízben komplex eleganciáját, így a Szélcsend megmarad a kísérleti stádiumban, dobozba zárt indulatok gyűjteménye csupán. (Csillag Márton kritikája a Filmvilág 2010/04. számában olvasható)
Vetítik: TV2 - 03:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr928826932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása