Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (06.18.)

2016. június 18. - Orosdy Dániel

Halhatatlan szerelem
A főleg horrorokért felelős Steve Miner sci-fibe hajló romantikus drámája J.J. Abrams forgatókönyve nyomán Mel Gibsonnal, Jamie Lee Curtis-szel és Elijah Wooddal.
Vetítik: RTL Klub - 13:45

Lopakodó
Rob Cohen akciófilmje W. D. Richter forgatókönyve alapján, Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard, Joe Morton és Jason Lee főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 15:30

Fogtündér
Vígjáték Dwayne "The Rock" Johnson, Ashley Judd, Stephen Merchant, Julie Andrews és Billy Crystal főszereplésével. A forgatókönyvön dolgozott Babaloo Mandel és Lowell Ganz is.
Vetítik: TV2 - 19:00

Miről álmodik a lány?
Vígjáték Amanda Bynes, Colin Firth, Jonathan Pryce és Kelly Preston főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Megérzés
Misztikus thriller Sandra Bullock-kal.
Vetítik: Duna - 21:10

A rettenthetetlen
Mel Gibson Oscar-díjas történelmi filmje.
Vetítik: TV2 - 21:20

Fogjunk tolvajt!
Alfred Hitchcock neve a thrillerrel forrt össze, de a borzongatás mestere szerette időről időre más műfajokban is kipróbálni magát. Ilyen kiruccanásnak tekinthető a Fogjunk tolvajt! című romantikus caper is, amely ugyan nem tartozik a megkerülhetetlen klasszikusok közé, ám így is a Mester egyik legsikeresebb és legélvezetesebb filmje - mondhatni mestermű a pehelysúlyú kategóriában. A szűk értelemben vett caper alapfilmjei, A rózsaszín párduc és A Topkapi kincse csak közel egy évtizeddel később készültek el, így nem csoda, hogy a Fogjunk tolvajt! néhány szempontból eltér az alműfaj hagyományos receptjétől, azaz inkább közvetlen előzmény, mint hamisítatlan caper mozi: adottak az egzotikus helyszínek, a luxuskörülmények között élő szereplők, a mestertolvaj és a drága ékszerek, viszont hiányzik a csapat és minden, ami ezzel kapcsolatos, valamint A Nagy Terv és annak ilyen-olyan kivitelezése. Mindezeket Hitch kedvenc témáival helyettesíti: az ártatlanul megvádolt férfi (Cary Grant mint nyugdíjas sztárbűnöző), aki saját eszközeivel küzd az igazáért - vö. A 39 lépcsőfok, Észak-északnyugat, A tévedés áldozata -, miközben szórakoztató riposztokkal teli párbeszédekbe bonyolódva próbálja elbűvölni a rá szemet vető, gyönyörű nőt (az utolsó szerepeinek egyikében feltűnő Grace Kelly) - lásd Madarak, Bajok Harryvel. A vérbeli szajrévígjáték kialakulásához vezető úton fontos állomás ez a bájos mozi, Hitchcock művei között sem az utolsók egyike, de ezektől függetlenül is több mint figyelemreméltó: egy igazán szórakoztató, érzelmes bűnügyi vígjáték a Régi Álomgyár szája íze szerint. (OD)
Vetítik: Duna - 00:30

Jabberwocky
Bolondos kis remekmű, Terry Gilliam első önálló rendezése. Társtettesek: két Monty Pythonos kollégája (Michael Palin, főszerepben, Terry Jones, epizódszerepben), valamint kb. tucatnyi ismert angol komikus.
Vetítik: m2 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr278820562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása